Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

ARRENCA L'HISTÒRICS, L'ÚNIC BUIT A LA VITRINA DE L'EUROPA

Falta aquest títol al palmarès escapulat

HistòricsComença una nova edició del Torneig d'Històrics, aquesta tarda al Narcís Sala amb la disputa del Grup 1. És la edició número 24. Per l'Europa, la participació número 16. Dels clubs històrics barcelonins, l'escapulat és l'únic que no s'ha alçat mai amb el trofeu. Trencarà enguany la maledicció? La resposta a partir de demà, amb la disputa de la fase de grups.

Igual que en l'edició de l'any passat, la Gramenet B -campiona en dues ocasions- serà, novament, rival de l'Europa a la fase de grups prèvia a les semifinals. Contra el filial colomenc l'Europa s'ha enfrontat un total de quatre vegades a la història del torneig, amb dues victòries i dos empats com a balanç. L'any passat un tercer equip, de Primera Regional, va acompanyar aquests dos conjunts al grup, el Martinenc (posterior finalista). Enguany el segon rival gracienc també serà d'aquesta categoria: el Júpiter. L'equip grisgrana acumula quatre títols de l'Històrics i s'ha vist les cares amb els escapulats 8 vegades en les 23 edicions anteriors, amb un balanç de 2 victòries gracienques, quatre empats i dues derrotes.

 

Històrics
Una imatge de l'Europa-Gramenet B de la fase de grups de l'edició 2008

 

El torneig, que se celebrarà del 3 al 8 d'agost de 2009 amb final en directe pel canal 33 de TVC, va emparellar a Badalona, Masnou i Martinenc (grup 1), Gramenet, Júpiter i Europa (grup 2), Sant Andreu, Sants i Premià (grup 3) i Sabadell, L'Hospitalet i Horta (grup 4). El format de la fase de grups, de tipus triangular, comença avui i cada grup es jugarà de forma consecutiva dia rera dia (dia 3 el grup 1, dia 4 el grup 2, dia 5 el grup 3 i dia 6 el grup 4) en format de 3x1 amb primer partit entre els dos primers equips citats del grup, segon partit entre el perdedor d'aquell partit i el 3er equip del grup i amb darrer partit entre el guanyador del primer partit i el 3er equip del grup.

 

Històrics
El Badalona,vigent campió. Crònica de Mundo Deportivo el passat agost

 

Aquest campionat estiuenc que l'Europa el té totalment girat d'esquenes, ha estat a punt d'anar a les vitrines de Sardenya en dues ocasions. La primera final que va disputar l'Europa va ser el 1985, contra el Júpiter, perdent per 3-2. La segona i darrera, el 1993, contra el Sants, caient en aquesta ocasió per 3-0. En les seves setze participacions, l'Europa ha arribat, com hem dit, dues vegades a la final. En les altres catorze participacions l'equip acumula 7 semifinals i en 6 ocasions s'ha quedat sense passar de la fase de grups. De fet l'equip no passa de la fase de grups des de 2006. En les dues darreres edicions, el Sant Andreu -imatge inferior- i el Martinenc van deixar fora de les 'semis' als de Gràcia.

 

Històrics
Europa-Sant Andreu de la fase de grups 2007, disputada al Nou Sardenya

 

Article El Torneig, dia a dia
Article Així va ser la darrera final
Article Quadre de campions
Article Totes les participacions de l'Europa
Article La última final de l'Europa
Article Repassa l'edició 2008
Video El millor gol de l'edició 2008

 

Fotos: arxiu documental ceeuropa.cat i hemeroteca Mundo Deportivo

acidH TEB FederacioAcell