POLÈMIC DESENLLAÇ DEL GRUP 2

La 'Grama' B es classifica... sense saber-ho!

HistòricsL'Històrics és un torneig amb tradició, però també s'ha quedat desfassat en organització, informació i sistema de competició. En una jornada de triple empat al Grup 2 (Gramenet B, Júpiter i Europa), els colomencs s'han classificat per tenir més gols a favor, enlloc de per tanda de penals. Al final del darrer partit del grup, els jugadors de Júpiter i Europa no entenien res.

Foto Galeria d'imatges  /   Video El Grup 2 a Europa TV

El reglament de la competició emplaça la validesa de les tandes de penals de la finalització dels dos primers triangulars a un hipotètic empat final al mateix nombre de gols i resultats (posem per cas, un triplet empat 1-1). En el cas de la disputar del Grup 2 de l'Històrics, jugat ahir al Narcís Sala, Gramenet B, Júpiter i Europa van empatar els tres partits. Com la Gramenet B va empatar tots dos a gols i Júpiter i Europa van quedar-se sense 'mullar' al tercer i últim partit, la Gramenet B és l'equip classificat, tot i haver perdut les dues tandes de penals que va xutar.

Fins uns minuts abans d'acabar el Júpiter - Europa (0-0), grisgranes i escapulats creien, convençuts, que en cas de seguir empatats seria la seva tanda de penals la que decidira el classificat... segons el reglament -del qual cap equip tenia còpia-. no. Un reglament no obstant legal, perquè així consta al torneig d'Històrics des que es va crear, però totalment desfassat i que ja no s'aplica als tornejos de 3x1 d'avui dia, on marca la diferència la tanda de penals. Així ho interpreta tothom al món del futbol per sentit comú, i per això ahir al vespre, en finalitzar el grup, hi va haver molta polèmica a la grada i incomprensió a la gespa.

Històrics

Històrics

Partit de poder a poder el que van disputar Gramenet B i Júpiter. El filial colomenc, entrenat per l'exentrenador escapulat Alberto Fernández, va sorprendre ben aviat. Al minut 6, Arias, des de 35 metres, va engaltar una canonada que va agafar per sorpresa al porter Sergi Navarro. A base de molt insistir el júpiter va arribar l'empat. Carlos Vidal, que havia tingut una ocasió clara al minut 32, va acabar fent diana a un minut pel final, en rematar de primeres una centrada des de banda dreta.

GRAMENET B: Pastor, Santos, Ortega, Adri, Álex, Lluís, Ferran, Arias, Óscar, Aritz i Eloy (Javi, 40').

JÚPITER: Sergi Navarro, Bernal, Ángel Soto, Xavi Antuna, Adrià Carballo, Jesús Martínez, Carlos Vidal, Diéguez, Ramon, Gabi (Jordi Costa, 32') i Trigo (Mora, 32').

ÀRBITRE: Liarte Pérez

TARGETES: Grogues a Ortega i Adri (Gramenet B)

GOLS: 1-0 (Arias, 6'); 1-1 (Carlos Vidal, 44')

Històrics

Històrics

En perdre la tanda de penals amb el Júpiter, la Gramenet B es va quedar al terreny de joc per rebre l'Europa, que entrava en competició. Jugar a 45 minuts sempre és una loteria i el filial colomenc, després d'un empat, es jugava totes les butlletes. Masip, exjugador de l'Europa, va obrir la llauna després d'una bona acció individual en que va combinar amb Rubio, qui li va tornar la pilota, en forma de passada de la mort, per fer el 1-0. Al minut 32, la rèplica de l'Europa ha arribat en un dels gols que, possiblement, siguin dels millors del campionat. A més de 40 metres de la porteria, gairebé a la línia de mig camp, Padilla ha executat una falta que, lluny de penjar-la bombejada a l'àrea, l'ha enviat directament a l'alçada del travesser, fent un golàs de bandera. Tot i una bona ocasió de Simón al minut 43, el segon partit del grup tampoc ha passat de l'empat.

GRAMENET B: Pecha, Palencia, Gerard, Javi, Canto, Álex I, Álex II, Marcel, Masip, Dani i Rubio.

EUROPA: Cañadas, Àlex, Ramon Suàrez, Cano, Víctor, Garcia, Xavi, Padilla, Simón, Delmàs i Llobet.

ÀRBITRE: Tomás Baulo

TARGETES: Groga a Ramon Suàrez (Europa)

GOLS: 1-0 (Masip, 23'); 1-1 (Padilla, 32')

Històrics

Històrics

La organització del torneig assegurava als delegats de Júpiter i Europa, abans de començar, que en cas d'empat (sense especificar el tema gols) la tanda de penals d'aquest partit -que no es va arribar a disputar- decidiria el finalista. Amb aquesta idea van jugar el partit, amb màxim ritme competitiu, tots dos conjunts. A pocs minuts d'acabar l'encontre, la megafonia, sota el "run-run" del públic, informava que d'acabar zero a zero el partit passaria la Gramenet B. En aquell moment, un xut al pal de Gatell, un intent de vaselina del Júpiter, a botes de Ramon, en un mà a mà molt ben guanyat pel porter Adri, i un nou xut a la fusta, en aquest cas al travesser, de Xavi Roca a l'últim minut, previ toc del porter amb els guants. Empat sense gols finals i el reglament del torneig que feia passar a les semifinals un equip que ja s'havia marxat del recinte creient-se eliminat... per llogar-hi cadires!

JÚPITER: Jaume, Bernal (Gabi, 41'), Soto, José García, Alexanco, Jesús Martínez, Carlos (Diéguez, 32'), Jordi Costa (Carlitos, 30'), Mora (Adrià, 30'), Altuna i Trigo (Ramon, 30').

EUROPA: Adri, Xavi Roca, Sergio, Cano (Ramon Suàrez, 13'), Diego, Ivan, Nefta, Valderas, Josu, Gatell i Llobet (Delmàs, 13').

ÀRBITRE: Rodríguez Enríquez

TARGETES: Groga a Ivan (Europa)