Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

LA GRAMENET B VA MARXAR DEL TORNEIG CREIENT-SE ELIMINADA!

L'Històrics ha de replantejar-se el sistema

Històrics"Bien trabajado chicos. Esta semana, entrenos cada dia". Aquestes eren les paraules del tècnic de la Gramenet B -a la foto-, Alberto Fernández, a la finalització del segon partit del Grup 2. L'equip colomenc va marxar cap a casa creient-se eliminat. Van saber que eren semifinalistes prop de la mitjanit. La falta d'informació del torneig va desorientar tothom.

Vagi per endavant que un torneig amateur de futbol català que aguanta 24 anys és un torneig que, a part de clàssic, mereix un lloc noble en l'historial de competicions del nostre país i el màxim respecte. No obstant, com tot a la vida, les persones i les coses ens hem d'aplicar aquella dita del "renovar-se o morir". El Torneig d'Històrics, que no ha canviat el format ni les normes en anys, comença a estar desfassat i amb algunes mancances logístiques.

Un jugador de la Gramenet B es posava en contacte amb un periodista de ceeuropa.cat a les 23:27 hores de la nit. La pregunta "qui ha passat a semis?". El periodista li respòn, incrèdul "vosaltres!". Pel jugador era la primera notícia. Havia arribat a casa seva pensant que estava eliminat... i divendres jugarà les semifinals del torneig!. Altres jugadors, segurament, s'assebentaran durant el dia d'avui llegint els diaris. Tot plegat fruit d'una mancança d'informació i de disponibilitat  de còpia del reglament, per a cada equip, dins el propi torneig.

La normativa de la tanda de penals que aplica el torneig és correcta segons el reglament del propi torneig, i la Gramenet B està, per tant, ben classificada. No obstant, aquesta norma és antiga i obsoleta i actualment cap torneig 3x1 del món del futbol aplica la teoria dels gols a favor, sinó que fa servir justament els penals com a criteri per desempatar. Aquesta és una norma que la organització hauria de replantejar-se en el futur i deixar ben clara la seva aplicació. Fins que l'speaker del torneig, el senyor Francesc Terrado, no va advertir per megafonia al minut 25 de l'últim partit que, en cas d'empat a zero, passava la Gramenet B, tant cos tècnic i jugadors d'Europa i Júpiter com el públic assistent, es pensava que l'accés a semifinals era cosa d'escapulats i grisgranes. De fet la Gramenet B havia marxat en ple del camp perquè el seu sentit comú (com el de tots els presents) li deia que al tercer partit ja no es podia decidir res en el seu favor. Tot plegat, caòtic.

 

Històrics
El delegat de l'Europa, Siscu Boj, consulta l'aplicació del reglament amb
Miquel Carrillo, un dels organitzadors del torneig

 

En un dels partits del Grup 2 disputat ahir, un dels entrenadors va preguntar-li a l'assistent "quants canvis es poden fer? poden tornar a entrar jugadors?" i el col·legiat, que tampoc tenia cap reglamentació del torneig en mà ni havia estat avisat del sistema va haver de respondre "la veritat no ho se". Des de fa uns anys, la distribució d'aliniacions també és caòtica, donat el poc marge entre partidets i el fet que els tècnics han de decidir les noves aliniacions en pocs minuts. Al primer partit tot perfecte, però sempre al segon i tercer partit la premsa disposa d'aliniacions i assignació de noms i dorsals passats, ben bé, 15 o 20 minuts del partit en joc.

En definitiva i des de l'estima que, no obstant, tothom té per aquest campionat estiuenc (les nostres crítiques, compartides per la majoria d'equips, pels delegats i els mitjans de comunicació, són sempre amb caràcter constructiu), arriba el moment que el Torneig d'Històrics entri veritablement al segle XXI en diferents aspectes, no fos que la rutina del "anar fent com sempre" l'acabi convertint en el Torneig Pre-Històric.

acidH TEB FederacioAcell