L'EUROPA ELIMINA EL CAMPIÓ I EL FAVORIT DEL 'GRUP DE LA MORT'

Jugarà les 'semis' després de quatre anys

EuropaL'Europa jugarà les semifinals del XXVè Torneig d'Històrics després de superar la fase de grups davant Espanyol B i Masnou per la mateixa normativa del reglament que el va deixar fora l'any passat. Des de l'any 2006, al Narcís Sala, que l'equip no superava el triangular classificatori. El seu rival un conegut recent: la Unió Atlètica d'Horta.

.

El primer dels partits del triangular va ser, de llarg, el més vistós i competit. Espanyol B i Europa van oferir un bon nivell de futbol pel que es pot esperar dels equips en rodatge a aquestes alçades d'agost. Els pericos van treure or de la seva primera rematada a porteria. Dani Nieto, tot sol al punt de penal, va rematar amb el cap una centrada bombejada sobre el quart d'hora de partit. A partir d'aquí, l'Europa va gaudir de més arribades a l'àrea. Després d'una llarga jugada de combinació, una centrada de Diego des de l'esquerra la va engaltar Parrés també amb el cap, sobre la falsa sortida del porter Dinu, qui tot i tocar la pilota, va veure com aquesta entrava a la porteria. La tanda de penals va afavorir l'Espanyol B (6-5).

En general, als triangulars d'estiu, aquesta sort desempata qualsevol empat a punts (s'hagin marcat els gols que s'hagin marcat)... menys al Torneig d'Històrics. En aquest campionat peculiar, els penals només desempaten triples empats a marcadors idèntics (per exemple, un triple 1-1). Aquesta norma excepcional i única va perjudicar l'Europa l'any passat i el va deixar fora quan, a empat de punts, tenia les tandes de penals favorables però menys gols a favor. Enguany la mateixa normativa singular li ha acabat permetent l'accés a les semifinals.

XXV Torneig d'Històrics · Fase de grups · Grup 4 (partits de 45 minuts)

ESPANYOL B: Dinu, Fran Grima, Guillem Savall, Víctor Álvarez, Palacios, David López, Joselu, Cervera, Lucas Porcar, Darder i Dani Nieto.

EUROPA: Cañadas, Narcís, Alberto, Cano, Diego, Ivan, Nefta (Remo, 44'), Parrés, Cebri, Guzmán i Rovira.

ÀRBITRE: Rodríguez Enrique

GOLS: 1-0 (18') Dani Nieto; 1-1 (25') Parrés.

T.G.: cap.

T.V.: cap.

L'equip de Pedro Dólera era conscient que, en cas de guanyar al Masnou, havia de fer-ho per un marge de gols superior als que pogués fer-li l'Espanyol als del Maresme si també s'imposaven al darrer partit. Era l'única opció de classificació escapulada. Durant el primer quart d'hora de partit, ocasió per a cada banda. Als quatre minuts, una mitja volta de Valderas que l'exporter del Juvenil A de l'Europa, Abel, va aturar amb dificultats en dos temps. Als 17 minuts, Belsun va haver de respondre amb una mà salvadora a un xut bombejat i en vaselina de Marc Esteban. Passada la mitja hora l'equip europeista va obrir el meló. Una internada d'Aitor González va acabar amb un xut creuat del jugador escapulat, fent pujar l'1-0 al marcador. A cinc per l'acabament, Ramon Gatell, en el mà a mà amb Abel, va creuar la pilota lluny de l'abast del porter i signant el 2-0 definitiu.

EUROPA: Belsun, Alberto, Cano, Diego (Pociello, 18'), Ivan (Parrés, 18'), Valderas, Aitor González, Cebri (Márquez, 29'), Remo, Gatell i Aitor Olmo.

MASNOU: Abel, Gerard, Miguel, Javier, Carlitos, Brian, Josu, Marc Esteban, Javi Sánchez, Carrión i Siso Amigó.

GOLS: 1-0 (32') Aitor González; 2-0 (40') Gatell.

ÀRBITRE: José Barrera.

T.G.: Cap.

T.V.: Cap.

El tercer partit tenia com a missió classificar l'Espanyol B o l'Europa per les semifinals, amb el Masnou fent d'àrbitre. Si el conjunt blanc-i-blau igualava el marcador de l'Europa contra els del Maresme, les semifinals eren pels de Sant Adrià. Un marcador inferior (o un empat o derrota perica), classificava l'Europa. L'Espanyol B va ser dominador del partit, sobretot a partir del primer quart d'hora. Als trenta minuts exactes de joc, Willy, rebent una passada de la mort a l'àrea petita, va posar per davant al filial espanyolista. Al partit li quedava un quart d'hora i l'Espanyol B necessitava un gol per arribar a les semifinals. Un gol que finalment no va arribar i va afavorir l'Europa.

ESPANYOL B: Isaac, Ángel, Segarra, Enric Tarrés (Sergio Ginés, 24'), Azrack, Óscar Sielva, Blazquez, Isaias, Romero, Chuli i Willy.

MASNOU: Xavi, Sergio (Brian, 27'), Jonathan, Albert (Javier, 45'), Marc Rojals, Marc Esteban, Xavi Garcia, Montilla (Carrión, 38'), Masip, Àlex i Lucas.

ÀRBITRE: Fernández Pérez.

GOLS: 1-0 (30') Willy.