Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'HISTÒRICS TINDRÀ LA MILLOR FINAL POSSIBLE PELS 25 ANYS

L'Europa no jugava la final des del 1993

HistòricsVint-i-cinc anys celebra el Torneig d'Històrics del Futbol Català i ho farà amb una final de luxe: Sant Andreu - Europa. El millor derbi possible entre dos veritables històrics. Els quadribarrats jugaran la seva cinquena final. Els escapulats, la tercera. Tots dos s'han vist les cares vuit cops al torneig amb un balanç de tres victòries per cadascú i dos empats

A la ciutat de Barcelona hi ha un duel que ressalta per sobre la resta si deixem de banda un Barça-Espanyol als més alts nivells del futbol. Aquest és un Europa - Sant Andreu... o Sant Andreu - Europa, com serà el cas aquest dissabte (per ordre d'equips a la final) al Torneig d'Històrics. És el millor cartell possible per a les noces d'argent del campionat en el retorn al camp on es va crear. Tots dos equips s'han vist les cares vuit vegades en les 25 edicions anteriors. Tres victòries per cada equip i dues taules. Cap dels partits, però, en una final. Aquesta serà la primera.

 

Històrics
Darrer duel Sant Andreu - Europa al Torneig d'Històrics.
El partit es va jugar al Narcís Sala el 9 d'agost del 2006.
A la imatge, l'andreuenc Jordi Martínez pressiona l'escapulat Víctor López

 

L'equip andreuenc té un total de dos títols i quatre finals disputades. L'Europa encara no ha pogut aixecar mai el trofeu, malgrat haver jugat dues finals (1985 i 1993). La primera opció de títol escapulat va arribar a la segona edició de l'Històrics, però aquest va caure a mans del Júpiter. La darrera opció, fins avui, al 1993 contra el Sants, perdent també en benefici del rival en una de les primeres finals que es va televisar per la TV pública catalana. La final del 2010 arriba amb un Sant Andreu ple de figures de nivell de Segona A i un Europa en alça esportiva dins la Tercera Divisió però amb jugadors de 'DNI' modest. Els milions contra la il·lusió. David contra Goliat. Un derbi en majúscules!

 

Històrics
Crònica de Mundo Deportivo de la final del 1985

Històrics
Crònica del mateix diari en l'última final escapulada: la del 1993

acidH TEB FederacioAcell