Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

IMATGES, CURIOSITATS I REACCIONS DEL TÍTOL D'HISTÒRICS

L'Europa, elogiat per tots els mitjans

HistòricsL'Europa està en boca de tothom. L'excel·lent paper dels graciencs al passat Torneig d'Històrics, ha despertat tot tipus de reaccions en l'entorn mediàtic, social i esportiu que rodeja l'entitat escapulada. En aquest article oferim fotos inèdites de la final, retalls de premsa i alguna curiositat del derbi més atractiu del futbol territorial a Catalunya i on va lluir l'Europa en directe per TV.

Un nom propi va ocupar gairebé de forma monogràfica els primers 45 minuts de la final: Cebri. El nou punta escapulat, format a la pedrera de l'Europa i que ha tornat a casa després d'una bona trajectòria ofensiva en destacats equips de categoria estatal, va ser la referència del partit. Abans del primer gol, el davanter havia tingut tres ocasions clares per fer diana. A la quarta no es va escapar el premi. A les imatges inferiors podem veure dues fotos per a la història: la materialització del primer gol i la posterior celebració assenyalant a una grada on el grup europeista d'aquell sector ja s'havia aixecat de la pedra per cridar un gol que feia estona que era merescut.

 

Històrics
A la imatge superior, Cebri fent el primer gol del partit amb el pit.
A la imatge inferior, celebració del 0-1 del davanter escapulat.

Històrics
A sota, el cos tècnic de l'equip amb la Copa. Bona part de culpa també van tenir
Històrics

 

Elogis de la premsa a l'Europa

Tots els mitjans de comunicació, sense excepció, van elogiar en les seves cròniques a l'Europa. El portal de notícies "3cat24.cat", de Televisió de Catalunya, va definir l'equip com "Sensacional. Seriós i amb molts recursos". Respecte el partit, clarament decantat per l'Europa, el lloc web afirma que "la final no hauria tingut color si no hagués estat pel porter Oliver". Per la seva banda, el portal "BTVnotícies" afirmava que "el Sant Andreu no ha pogut fer res davant l'Europa, que ho ha donat tot". Els diaris Sport i Mundo Deportivo van fer jocs de paraules amb el simbolisme d'històric i les noces d'argent del torneig. El diari La Vanguardia, per la seva banda, va dedicar el fanal verd de les seves valoracions de la jornada a l'Europa i en especial al tècnic, Pedro Dólera.

 

Històrics
Article del diari Sport després de l'obtenció del títol

Històrics
La versió digital de El 9 Esportiu, recollint la gesta europeista

Històrics
La crònica de Mundo Deportivo, fent joc de paraules amb el torneig

 

Curiositats: L'Europa li ha guanyat tots els títols al Sant Andreu

Escapulats i quadribarrats no han jugat finals de pes per disputar grans títols oficials o de prestigi al llarg de la història de totes dues entitats. No obstant, des que la rivalitat és més forta (amb el canvi de segle), tots dos equips han jugat quatre finals de tornejos no oficials o competicions amistoses. Totes quatre han anat a parar al sarró de l'Europa: tres títols de la ja desapareguda "Copa Barcelona" i el recent torneig dels Històrics. De moment, l'Europa pot dir que no perd mai en una final contra el Sant Andreu... i que duri la ratxa!

 

Històrics
Foto de família amb els dos trofeus: el que quedarà en propietat de l'Europa i el general

 

"Dit i fet" i "targeta perduda"

Instants abans del servei de cantonada que va suposar el posterior remat d'Àlex Cano a gol (el 0-2), els locutors del Canal 33 van comentar, just en aquell moment, la gran habilitat de l'Europa en accions a pilota aturada i el grau de treball que tenen aquestes accions en els equips de Pedro Dólera. Va ser comentar això i engaltar Cano un perfecte cop de cap al fons de la xarxa. Dit i fet.
 
Una de les imatges també curioses que va deixar la final s'ha de buscar en el col·lectiu arbitral. La final, el gran derbi, va tenir fins i tot també una cobertura de gala en aquest aspecte. Els tres àrbitres no només van portar l'avisador electrònic al braç per quan un assistent marca alguna acció amb el banderí (llavors el braç de l'àrbitre vibra), sinó que també van portar un auricular per poder-se comunicar per veu entre ells a distància. Com si es tractés la final d'un partit de Primera Divisió. La imatge simpàtica, però, va venir en un moment de l'encontre on el col·legiat Calle Martínez va perdre la targeta vermella pel camí. El lateral escapulat Narcís li va tornar. Com es veu a la imatge, cap dels dos va poder contenir el somriure en una acció curiosa.
 

Històrics
Àrbitre i jugador en la foto simpàtica de la final

 
Fotos: Àngel Garreta (ceeuropa.cat) i David Grau (dgllfotograf.blogspot.com)

acidH TEB FederacioAcell