REMUNTADA I COLIDERAT

L'Europa supera el rival i l'arbitratge

EuropaL'Europa es va retrobar amb la victòria i amb una magnífica segona part va saber capgirar el gol inicial del Júpiter. L'empat del Badalona al seu partit de lliga fa que tots dos equips escapulats comparteixin el liderat de la categoria i es destaquin com els millors d'aquest inici de campionat amb un ritme d'exigència fort per estar a dalt de tot.

.

En els primers minuts d'encontre es van veure dos equips que volien la pilota. El Júpiter havia preparat una teranyina al centre del camp que contrarrestés el joc de combinació de l’Europa, i l’àrbitre ja va donar avisos que no regalaría res. Un fora de joc inexistent al minut 2 impedia una bona jugada de Ferran per banda esquerra. Ambdues esquadres preferien pressionar la sortida de pilota rival per forçar l’errada i tenir oportunitats properes a l’àrea. En això van guanyar la partida els locals, que al minut 17 van aconseguir aprofitar una errada defensiva i enviar un xut al pal dret.

Sense gaires ocasions més va arribar el minut 25, on Albert es va fer amb el refús d’un córner llençat pels de Gràcia i s’en va anar sol fins la portería de Quim, superant-lo en la seva sortida. Aquí va canviar el partit. El Júpiter va renunciar a la pilota i es va dedicar tan sols a destruir el joc i practicar el que ara es coneix com a “futbol directe” intentant sorprendre l’Europa a la contra. Els de Gràcia tan sols aconseguien acostar-se amb perill en jugades a pilota aturada. Només Dadi als 39 minuts va aconseguir quedar-se sol davant al porter però Rubén va poder aturar un xut massa forçat.

Al descans alguna indicació del tècnic Ramon Gatell va fer canviar el xip i l’equip escapulat va sortir a per totes. Avançant la seves línies va començar a assetjar el seu rival fins a sotmetre’l. El primer avís va ser al minut 56 amb un gol de cap rematant un lliure indirecte que no va pujar al marcador. En la següent jugada una penetració de Suca va acabar al fons de la xarxa amb un xut creuat. 1-1 i l’Europa seguía insistint: al 62 una centrada del mateix Suca va ser pentinada per Eric i Pau va rematar posteriorment fora per molt poc. Només un minut més tard, clar penal sobre Eric que l'àrbitre es va empassar.

Faltava només el gol, que va arribar al minut 79 fruit d’una falta centrada per Pablo cap a Pau al segon pal. Aquest va deixar la pilota morta per a que Oriol marqués a plaer l’1-2. Als de La Verneda els hi va entrar pressa i el seu joc es va endurir, però l’Europa no va cedir el control i encara va tenir més ocasions. Al minut 85, Miki va lluitar per una pilota que semblava impossible i va cedir a Oriol, qui sol davant el porter va fer el tercer i definitiu gol del compte d'un Europa que va saber reaccionar en un partit difícil.

Lliga · J7 · (05/11/11)

JÚPITER: Rubén, Guille, Raúl, Sergi Franco, Guti Oliva, Burgos, Jordi Marco (Cristian Canadell, 57’), Pablo (Sergio, 45’), Nil (Pecas, 30’), Saña (Nil, 45’), Albert.

EUROPA: Quim, Suca, Pau, Christian, Guti (Vernet, 42’), Dadi (Adri, 57’), Guillem Josa, Marc, Xavi (Oriol, 75’), Eric (Miki, 83’) i Ferran (Pablo, 57’).

ÀRBITRE: Javier Ramos Sánchez.

TARGETES: Grogues a Albert i Burgos (Júpiter) i a Oriol (Europa).

GOLS: 1-0 (Jordi, 25’), 1-1 (Suca, 57’), 1-2 (Oriol, 79’), 1-3 (Oriol, 85').