RETORN A LA VICTÒRIA

Els escapulats tornen a sumar tres punts

EuropaDesprés de dues derrotes i un empat, el Juvenil B de Ramon Gatell es va retrobar aquest cap de setmana amb la victòria al camp de l'Escola Gironès Sabat. El marcador d'un gol a dos permet als escapulats seguir enfilats a la zona alta d'una lliga on està fent un molt bon paper gràcies també en part a l'espectacular inici de campionat, on ho va guanyar tot.

.

La primera part, i de fet tot el partit, va estar condicionada pel factor camp. Un terreny de joc d'escasses dimensions, on qualsevol zona estava superpoblada. Cap espai. Un partit d'anada i tornada constant. Qualsevol pilota des de qualsevol posició arribava a les àrees. Impossible donar tres passades seguides. En aquestes condicions les jugades d'estratègia, els córners i fins i tot els fores de banda eren jugades de perill, i l'Europa va saber llegir el partit i va adaptar-se a aquest escenari on no podia practicar el seu futbol.

Una ocasió clara va tenir cada equip. Primer la van tenir els locals amb un xut de Soto que es va estavellar al travesser al minut 27. Després va ser l'Europa: Guillem Josa va obrir a la banda dreta on es trobava Miki, qui va centrar a l'àrea per a l'arribada de Ferran. Aquest, amb un toc, va superar Sergi i va avançar els visitants al marcador. Només començar el segon temps, els de Girona igualaven el matx. Una falta de murri treta mentre s'organitzava la defensa escapulada acabava amb un xut que Vernet va rematar en pròpia porta al moment d'intentar rebutjar. Tot l'esforç del primers quaranta cinc minuts s'havia esvaït. El partit tornava a terra de ningú i se succeïren ocasions per ambdós conjunts. La més perillosa un remat de cap al pal per part del Gironès al minut 63.

L'Europa no defallia i buscava aprofitar qualsevol rebot, qualsevol jugada a pilota parada. Els locals van començar a perdre temps. Ja els hi estava bé l'empat. Al minut 81 Pablo no va poder rematar una gran assistència però al minut 85 Vernet va treure un fora de banda i Pau va rematar a la xarxa. 1-2 i tornaven les presses pels locals. L'Europa va saber aguantar l'atac i encara va tenir als peus d'Oriol la darrera oportunitat del partit en un remat a la mitja volta. Al final, tres punts en un camp on és molt difícil puntuar i que valen gairebé per cinc amb els empats de tot el grupet capdavanter.

Lliga · J11 · (03/12/11)

GIRONÉS SABAT: Sergio (Molins, 75'), Ivan, Boix, Blanco, Roger S. (Oscar, 54'), Soto (Uri Mas, 63'), Nil, Andreu (Lluc, 54'), Aniol, Norber (Cape, 46'), Roger C.

EUROPA: Quim, Suca (Joan, 79’), Pau, Christian, Vernet, Dadi (Adri, 63'), Guillem Josa, Marc, Xavi (Pablo, 79'), Miki (Eric, 63'), i Ferran (Oriol, 69').

ÀRBITRE: Marc Vela Lechuga.

TARGETES: Grogues a Marc, Eric -dues i expulsió minut 93- i Pau (Europa).

GOLS: 0-1 (Ferran, 29'), 1-1 (Vernet -pp-, 46’), 1-2 (Pau, 85’).