VICTÒRIA CONTRA 'DOTZE'

Punts i triomf davant un pèssim arbitratge

EuropaTriomf de l'Europa a casa davant un altre conjunt escapulat, l'equip B del Badalona. Amb aquest partit la lliga arriba al final de la primera volta i l'equip escapulat es troba immers en les posicions de privilegi del campionat, a només tres punts del líder, el Vilassar de Mar. Sens dubte, una molt bona primera volta de l'equip dirigit per Ramon Gatell.

.

El Badalona no era un equip qualsevol. Havia comandat la classificació durant onze jornades i va començar el partit tancant els de Gràcia al seu camp. Al primer minut Víctor Tomás va provocar una errada defensiva i va conectar un xut des de la frontal que va sortir desviat. El domini va durar ben be deu minuts però, a poc a poc els nois del Gatell es van anar assentant. Una jugada perillosa a la sortida d’un córner al minut 14 va ser l’avís del primer gol: al 20’, falta a la línia de mitjos escorada a la dreta que Guti va posar a l’àrea on Pau, de cap, la va elevar per sobre del porter.

L’empat el va evitar Quim dos minuts més tard en aturar un lliure directe llençat magistralment per Àngel. L’Europa començava a crear perill. Al 28’gran apertura de Ferran a Xavi que guanyava la línia de fons i cedia enrera on Marc rematava al cos d’un defensa. Un minut després novament Xavi trencava per banda dreta, el centre era rebutjat per la defensa i recollit pel Suca que va tornar a córrer la banda i la seva centrada, aquest cop si, era rematada de taló pel Miki a la xarxa: 2-0 i el partit estava encarrilat. Al 33’ l’àrbitre va treure fora de l’àrea un claríssim penal, però Marc va fer justicia i el seu llençament directe va significar el 3-0. Feina feta.

La segona meitat va començar amb una ocasió pels visitants que va salvar Pau, i la réplica una gran combinació entre Ferran i Marc que va rematar alt. Al 52’ però, Xavi va recuperar una pilota en banda dreta, se'n va anar fins a la línia de fons i el pasi de la mort va ser aprofitat pel Pablo que sentenciava amb el 4-0. El Badalona no es va rendir i dos minuts més tard aprofitava una falta lateral, perllongada amb el cap al segon pal on Adri Izquierdo (en posición més que dubtosa) aconseguia batre Quim. Era el 4-1, i el partit tenia l’atractiu de que els visitants van obrir les seves línies deixant espais que l’Europa intentava aprofitar. Poques ocasions van cedir els de Gràcia que van saber controlar el joc. Per contra el Badalona va endurir el seu joc i l’àrbitre no va saber estar a l’alçada, va perdonar la segona groga a l’Adri Izquierdo i no va voler expulsar a Ferran Insai per una dura entrada a Adri.

Lliga · J15 · (21/01/12)

EUROPA: Quim, Suca (Dani, 77’), Pau, Christian, Guti (Vernet, 67’), Guillem Josa, Marc (Oriol, 67’), Ferran (Dadi, 77’), Xavi, Miki (Eric, 56’), Pablo (Adri, 56’).

BADALONA: Jairo (Marc Español, 45’), Ferran Insai, Adri Izquierdo, Alex (Adrian Martínez, 45’), Julien, Negro (Valls, 45’), Marcos (Rebull, 45’), Jordi, Arnau, Àngel, Víctor Tomás.

ARBITRE: Joan Aragonés Casares.

TARGETES: Grogues a Guti i Marc (Europa) i Adri Izquierdo, Víctor Tomás, Angel, Ferran Insai i el tècnic Pablo Salvador (Badalona).

GOLS: 1-0 (Pau, 20’), 2-0 (Miki,29’), 3-0 (Marc, 33’), 4-0 (Pablo, 52’) i 4-1 (Adri Izquierdo, 54’).