EL GRAN DERBI, PELS DE CASA

Triomf escapulat sobre els quadribarrats

EuropaLa rivalitat entre Europa i Sant Andreu va tenir dissabte una cita en versió juvenil amb els dos equips "B" de cada entitat. Tal com va passar al duel de la primera volta disputat al Narcís Sala, el derbi entre escapulats i quadribarrats va caure del cantó gracienc, aquesta vegada per 2-0, Un nou i important triomf de l'equip que dirigeix a la banqueta Ramon Gatell.

.

A les primeres de canvi una ocasió per a cada equip: una bona centrada de Ferran a la que no va arribar Marc per molt poc i un lliure directe molt ben desviat a córner per Guillem. L’Europa arribava amb perill, pero de vegades el porter, altres la defensa i d’altres l’àrbitre impediren que s’inaugurés el marcador d'un encontre d'alt voltatge fins al darrer minut.

Eric amb un remat de cap al minut 5 va fer lluir-se el porter. Al 13’ l’àrbitre va xiular un dubtós fora de joc d’Eric quan rebia una gran assistència de Ferran. Al quinze, va expulsar el visitant Jerry per doble groga. Semblava que els de Gràcia ho tindrien fácil, però no va ser així. Els quadribarrats van poblar el mig del camp i van fer molt difícil la circulació en aquesta zona. Al minut 23’ un xut d’Oriol va rebotar en un defensa i entre el porter i el travesser la pilota va sortir a córner. Un minut més tard una falta centrada per Guti era rematada enrere per Christian al segon pal i no va trobar rematador.

Guti, a poc pel final, va servir una falta lateral i la defensa va marcar en propia porta però el gol va ser incomprensiblement anul.lat. En l'afegit, finalment, Xavi amb una gran jugada per la banda retallant dos cops, es treia una centrada que Eric rematava a la xarxa, de cap, picada i per sota les cames del porter. 1-0, un gol d’aquests que en diuen psicològics. Al segon temps el joc no va tenir continuitat. L’àrbitre aturava constantment el partit xiulant faltes a dojo i buscant compensar l’expulsió de la primera part. Els escapulats no aconseguien dominar el centre del camp, no trobaven la pausa necessària en les seves accions i tampoc arribaven amb claredat per sentenciar el partit. El Sant Andreu, per la seva banda, no semblava jugar amb un home menys i buscava treure faltes properes a l’àrea per trobar la seva oportunitat a pilota aturada.

Al minut 62 un bon xut des de fora l’àrea era ben blocat per Guillem i dos minuts més tard va rebutjar amb els punys una falta centrada a l’area. L’Europa també va tenir les seves oportunitats en córners i faltes que acabaven en res. Partit d’anada i tornada que no interessava als locals. Al minut 74 el col.legiat perdonava la segona groga a Albert Llorca però al 35 li va ensenyar a Guti. Es van igualar les forces, però l’Europa no va defallir. Al minut 95 una profunda assistència de Joan va arribar a Miki, qui va arribar a la línia de fons i va cedir enrere perquè Xavi tanqués el partit amb el 2-0.

Lliga · J16 · (28/01/12)

EUROPA: Guillem Nieto, Suca, Pau, Christian, Guti, Guillem Josa ( Dadi, 83’), Marc, Ferran ( Joan, 83’), Xavi, Eric (Miki, 75’) i Oriol ( Adri, 64’).

SANT ANDREU: Albert Herrera, Albert Cantero, Albert Llorca, Jerry, Sergi, Ivan ( Carlos, 45’), Joel ( Mario, 45’), Oscar, Fabian ( José Manuel, 23’) ( David, 86’), Albert Jordan ( Ivan, 75’), David ( Fredy, 45’).

ÀRBITRE: Miguel Angel Navarro Saenz.

TARGETES: Grogues a Guti -dues i expulsió minut 79- Guillem Josa, Pau i Adri (Europa) i a Jerry -dues i expulsió minut 15-, Ivan, Albert Llorca i Carlos (Sant Andreu).

GOLS: 1-0 ( Eric, 44’), 2-0 ( Xavi, 90’).