MASSA CORRECTIU

El botí de gols dels blaugrana, molt elevat

Barcelona B - Juvenil BEl total de cinc gols que reflexa el marcador final de l'estrena en lliga del Juvenil B en una nova temporada de la Lliga Nacional és massa premi per un Barcelona que va merèixer guanyar el partit, és cert, però que no el va dominar fins ben entrats ja a la segona meitat. De fet, els cinc gols van arribar en la darrera mitja hora d'encontre després que el conjunt escapulat hagués aguantat molt bé les estocades locals.

.

El partit va començar, com és habitual, amb el Barça movent la pilota de banda a banda i poc a poc imprimint velocitat. L'Europa, molt ben ordenat, no donaba ocpió als blaugranes d'arribar a l'àrea gracienca, rebent únicament perill a pilota aturada. Durant gairebé mitja hora, els locals no van veure opcions clares d'arribada i no van aconseguir connectar les seves línies. Pel cantó visitant, Capella, al minut 28, va donar un ensurt a la porteria del Barça, aturant la pilota el porter Àlex.

El Barça va respondre però únicament a pilota aturada. De fet, la concentració escapulada va funcionar a la perfecció durant tot el primer temps i el control de la pilota, tot i ser evidentment dels blaugrana, no acabava de ser-ho tot el que els locals haurien desitjat. Al minut 37 va arribar una acció polèmica, amb unes clares mans (separades del cos) dins l'àrea del Barça, que tallaven clarament una pilota que anava a porteria. Considerades involuntàries, la pena màxima no es va assenyalar i res va moure el marcador fins arribar-se a la fi dels primers 45 minuts de joc.

A la represa, el Barça va seguir amb el control del joc però aquest cop amb una velocitat diabòlica. El desgast de l'Europa es va notar. El porter Cristian va haver de treure moltes mans amb encert per evitar un gol local que, no obstant, va arribar al minut 58, amb un contraatac culminat per Etock. Al minut 65, un còrner a favor de l'Europa va acabar en una contra culé que va suposar el 2-0. Aquests dos gols en pocs minuts van desmoralitzar a un Europa que va patir llavors una golejada massa abultada.

Amb el tercer, quart i cinquè gol, transformats en set minuts, l'Europa va veure's superat més en dianes encertades que no pas en superioritat aclaparadora. És evident que aquest Barça, plagat d'internacionals, juga a un altre nivell i que el partit va ser del seu domini, però una 'maneta' suposa un correctiu massa exagerat pels nois d'Albert Ruiz, que van mostrar molt bones maneres per tal de plantar cara al màxim favorit.

07/09/08 · Ciutat Esportiva Joan Gamper
1a Jornada

BARCELONA B: Àlex, Dalmau, Blanchart, Sergi Gómez, Planas, Balliu, Reina, Martí, Etock (Paua, 68'), Sergi Robert i Ella (Brian, 68').

EUROPA: Cristian, Llop, Joel, C. Cortijo, Álvarez, Ruben (Alberto, 61'); Guille (Agudo, 49'), Pol, Luque (Josep, 73'), Mediavilla i Capella.

ÀRBITRE: Salas Montoro (Baix Llobregat)

TARGETES: Groga a Luque (Europa)

GOLS: 1-0 (Etock, 58'); 2-0 (Ella, 65'); 3-0 (Sergi Robert -p-, 72'); 4-0 (Sergi Robert, 76'); 5-0 (Gustavo, 79')