ESCÀNDOL INTENCIONAT

Actuació perjudicial de Francisco del Olmo

BordetaUna sèrie de despropòsits al final de l'encontre per part del col·legiat Francisco del Olmo van ser decisius per evitar la primera victòria a domicili d'un Juvenil B que va fer la feina però al qual li van negar qualsevol possibilitat de puntuar davant un equip que va rebre una ajuda 'extra'. L'expedició escapulada va acabar molt indignada amb la tripleta arbitral.

.

Poques vegades l'àrbitre és protagonista principal d'una crònica a la web oficial. És cert que hi ha precedents, tots ells però amb comptagotes, com així esperem trigar a tornar a parlar d'actuacions tan perjudicials com la del senyor Francisco del Olmo durant la tarda d'ahir. Cert és que, igual que nosaltres fent cròniques, els àrbitres també es poden equivocar xiulant, però l'actuació viscuda a La Bordeta va ser un dels concerts de xiulet més descarats que s'ha vist en temps. Quan fins i tot el públic local reconeix el perjudici als visitants és que la cosa només pot ser tractada d'escàndol.

Pel que fa al futbol, el primer temps va ser tranquil en factors 'extra' i es va desenvolupar amb normalitat. Després de l'estona de rigor en que tots dos equips es mesuren sobre el terreny de joc, l'Europa va intentar jugar ben col·locat amb el pes del joc sobre les botes d'Igor i Ruben. No obstant, al minut 26, i després de dues bones ocasions de Capella i Mediavilla, els locals van inagurar el marcador després d'una sèrie de rebots al servei d'una falta.

L'Europa, tot i posar-se el partit com gairebé sempre en contra, no va defallir i al minut 38, a la sortida d'un còrner, Álvarez va aconseguir l'empat amb que es va arribar al descans. A la represa, l'Europa, de mica en mica, va començar a gaudir de més pressió sobre terreny rival i a transmetre sensacions de poder avançar-se al marcador. En una d'aquestes, la Bordeta va executar una contra on Raimon, en clamorós fora de joc, es va plantar sol davant Gerard i va fer el 2-1. Nou cop moral i nova recuperació escapulada. Al minut 81, Igor va aprofitar una falta per fer l'empat. Només dos minuts després d'aquesta acció, penal impossible a l'àrea escapulada. El gracienc Guille cobria la pilota i el porter Gerard va sortir a blocar-la. Amb la pilota a mans de Gerard, un jugador local va entrar amb tot, arribant tard, i es va endur per davant a tots dos jugadors escapulats... l'àrbitre va xiular penal. Sense comentaris.

Tot i això, una nova empenta de moral va permetre Mediavilla empatar el partit al minut 89 davant la sorpresa de tothom en aprofitar un refús del porter a xut de Marc Pérez. De cop i volta, el temps afegit de quatre minuts es va convertir en sis. A l'àrea gracienca, Álvarez va reble una planxa que l'àrbitre va convertir en penal pels locals. Gol transformat i només treure de mig camp, final del partit. Més cinematogràficament descarat impossible. L'actuació del col·legiat no es pot etiquetar d'error, sinó d'un intencionat intervencionisme que va ser rematat amb uns escrits a l'acta arbitral faltant a la veritat.

.

20/12/08 · Mpal. Bordeta
16a Jornada

BORDETA: Borja, Edu, Parra, Alan, Vallés (Alan, 53'), Macià, Galceran, Adri, Mikel (Eros, 53'), Falcés (Arbiol, 65') i Raimon.

EUROPA: Gerard, Guille (Pol, 86'), Darín, Carles Cortijo (Joel, 89'), Álvarez, Igor, Álex Cortijo, Ruben (Alberto, 73'), Mediavilla, Luque (Marc Pérez, 53') i Capella.

ÀRBITRE: Francisco del Olmo

TARGETES: Grogues a Falcés i arbiol (Bordeta) i a Guille, Álex Cortijo, Ruben i Joel (Europa)

GOLS: 1-0 (Galceran, 26'); 1-1 (Álvarez, 38'); 2-1 (Alan, 75'); 2-2 (Igor, 81'); 3-2 (Arbiol -p-, 83'); 3-3 (Mediavilla, 89'); 4-3 (Alan -p-, 96')