L'EUROPA, A LA FINAL!

Jugaran pel títol contra... el Nàstic!

A la final

Bona semifinal la que van protagonitzar Europa i DAMM. El conjunt escapulat va aconseguir brillantment passar a la final del VIIIè Torneig 'In Memoriam' Salvador Ribas, on contra tot pronòstic jugarà la final amb el Nàstic de Tarragona, que va eliminar al gran favorit, el Real Madrid. Avui, a les 20 hores, al camp de la UE Tancat, tarragonins i graciencs es jugaran el títol després de la disputa de la final de consolació entre DAMM i Madrid.

Bona semifinal la que van protagonitzar Europa i DAMM. Per part escapulada, es nota que els jugadors es coneixen de veritat. Tots dos equips van començar a crear ocasions passat el quart d'hora de partit. Mediavilla, Agudo i Capella van tenir ocasions de foradar la porteria rival. Pel conjunt vermell, la millor ocasió la va tenir Huete. No obstant, ningú va moure el marcador als primers 45 minuts.

Al segon temps, l'Europa es va començar a sentir dominador de l'encontre. Així van arribar els dos gols escapulats. El primer, al minut 54, obra de Nacarino després d'aprofitar el refús del porter a xut de Luque. El segon, cinc minuts més tard, obra de Capella, qui va enviar la pilota al fons de la xarxa amb un gran xut. Per la seva banda, la DAMM va retallar diferències al minut 72 amb un gol de Dani.

L'Europa va disposar de més ocasions fins al final del partit, però la diferència de gols al marcador ja no es va moure. Avui diumenge els graciencs disputaran la final del VIIIè Torneig "in memoriam" Salvador Ribas davant el Nàstic, equip que, contra tot pronòstic, es va desfer del gran convidat estrella, el Real Madrid. Tarragonins i madrilenys van empatar a un gol a la finalització de l'encontre i els penals van donar la classificació als catalans. DAMM i Madrid jugaran, dues hores abans que l'Europa, pel premi a una final de consolació on ningú esperava a aquests dos equips.

Qui era Salvador Ribas?

Salvador Ribas era un jugador de La Bisbal del Penedès que formava part del futbol base de la DAMM., prèviament format a la pedrera de l'Espanyol. En la seva etapa com a jugador va coincidir amb noms com Moisés Hurtado o David García, ara al primer equip del conjunt blanc-i-blau. Ribas formava part amb 18 anys de la Selecció Catalana, fins que un accident de cotxe, quan militava a Divisió d'Honor, va acabar amb la seva vida el 30 de desembre de 1999. Curiosament, el seu darrer partit en vida va ser el 21 de desembre d'aquell any, jugant contra l'Europa i guanyant, amb la DAMM, per 2-1. Des de llavors s'organitza aquest  memorial.