Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PARTIT ESTRELLA: INFANTIL D

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

Un any de transició

El salt més complicat al Futbol Base es produeix en acabar l’etapa Aleví i començar l’Infantil. Passar de jugar a futbol 7 per fer-ho a futbol 11. Però l’Infantil D de l’Europa està duent aquest procés d’adaptació de manera molt digna. A falta d’un partit ajornat que els podria donar el liderat, són tercers al campionat i amb un marge de millora important.

 

Se’ls veu animats, un pèl nerviosos però contents de representar a tots els jugadors de l’equip. Adri González, Pablo Fuentes i Marc Barceló. Són els tres capitans de l’Infantil D que aquesta setmana il·lustraran el nostre Partit Estrella, en nom de tota la plantilla. Els escapulats s’enfronten aquesta setmana al Veterans de Catalunya al camp Aristides Mallol, situat a escassos metres del Camp Nou. Escenari privilegiat per a competir.

Futbol Base

 

L’inici dels graciencs ha estat certament esperançador. A dia d’avui es mantenen invictes amb sis victòries i un únic empat. I amb l’al·licient de guanyar el partit que es va aplaçar per la pluja fa un parell de setmanes. Un duel que els podria alçar a la primera posició de la lliga del Grup 18 de la Segona Divisió. “No ens esperàvem lluitar pel campionat aquesta temporada, crèiem que ens costaria més adaptar-nos al futbol 11. La veritat és que hem millorat molt des de la pretemporada”, reconeix Adri. En aquest sentit, la transformació del futbol 7 a l’11 és un dels salts més complicats que els futbolistes experimenten en el període d’aprenentatge. Pablo admet que “la diferència principal la notem amb les dimensions del camp. El camp de l’Àliga a vegades se’ns fa enorme, però t’acabes acostumant. Al principi de temporada ho vèiem molt complicat, pensàvem que el futbol 11 només era pels grans!”.

 

Marc Barceló afegeix que “l’adaptació és més fàcil individualment, però a nivell col·lectiu se’ns fa difícil. Els únics capaços de jugar la pilota amb velocitat són els davanters. Ara estem intentant tocar-la més com a equip”. Una altra dificultat que es troba aquest grup és el fet d’enfrontar-se contra equips de segon any, superiors en edat, força, físic i potència. Sovint, elements difícils de contrarestar i prou determinants en la balança d’un partit de futbol. Marc Barceló és clar: “no ens podem confiar, ens trobem equips més grans que nosaltres i per això hem de sortit més endollats. Ens costa més jugar”. De tota manera Pablo Fuentes recorda que els resultats que han aconseguit fins ara són fruït de “l’actitud, de convertir-nos en una pinya” però adverteix que “a vegades hem de millorar en l’atenció i la seriositat als entrenaments, només així podrem progressar”.

Futbol Base

 

Són nanos de 12 anys, amb aspiracions i un llarg camí per davant. Una trajectòria necessitada de referents que guiïn la seva ruta. I referents humans, com poden ser els dos entrenadors, la dupla de germans Quiros, Carlos i Sergi. Però també referents esportius. Adri ressalta la importància del Primer Equip de l’Europa; “per a mi són un mirall, s’han consolidat a la Tercera Divisió i m’agrada que guanyin. És molt bo que liderin la classificació”. La plantilla és un bloc nou conformat aquest any a partir de jugadors de diversos equips de l’entitat.

 

De l’Aleví B provenen Carlos Rivas, Josep Oriol Boncompte, Álvaro López, Àlex Moreno (More) i Àlex Pons. De l’Aleví C; Pau Amat, de l’E: Marc Barceló, Pablo Fuentes, Marc Cabezudo, Joan Oliver, Pau Bernad, Marc Raventós i Pol Adrià. De l’F; Adri González, Nico Martínez, Pol Forés, Jose M. López, Joan Isern i Dani Vázquez. De l’Escola puja Pol Rosines.

 

La cita del Partit Estrella d’aquest cap de setmana, dissabte a les 14 hores.

Futbol Base

 

acidH TEB FederacioAcell