Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

PARTIT ESTRELLA: PREBENJAMÍ A

>>> Un article de David Bley ( @DavidBleyG )

El lideratge més pur

El protagonisme del Futbol Base aquesta setmana recau en el Prebenjamí A. Amb només set anys són els jugadors més menuts del club. Probablement és la categoria més innocent, allà on el futbol encara no s’ha desenvolupat i on els nanos gaudeix d’una llibertat i una anarquia absoluta

 

Per endinsar-nos una mica més en el coneixement de l’etapa més prematura de l’Europa hem volgut parlat amb Michael Chipantasi, per segona temporada consecutiva entrenador del Prebenjamí A. “El que més costa és la disciplina tàctica. Els nens per naturalesa volen ser protagonistes i busquen la pilota. Per això intentem solidificar unes bases mínimes perquè tinguin clara cada posició, però és complicat aprofundir més en aquest aspectes”, explica el tècnic. Tot i la manca d’intel•ligència en els moviments, aquesta categoria té un munt de matisos positius “el que més destaco són les ganes que tenen els nens d’aquestes edats. És envejable veure’ls saltar al camp i gaudir del futbol, és un punt fonamental per començar a crear equips competitius”.

Futbol Base

 

Normalment en aquests períodes de formació l’aprenentatge s’accelera perquè les persones són més receptives i amb un grau de mal•leabilitat més elevat. Michael confessa que “els nens en aquesta edat són una esponja, absorbeixen tot allò que puguem proposar. Però no només a nivell formatiu, especialment a nivell social i personal”. El tècnic ens il•lustra una realitat essencial; “molt més important que jugar a futbol és que els nens aprenguin valors com l’educació, el respecte i el companyerisme. És elemental que sorgeixin sinèrgies entre ells, que entenguin què és l’empatia i el concepte d’equip”. El Prebenjamí A lidera la taula classificatòria del grup 17 amb 25 punts. Aquest dissabte s’enfronta al Martinenc, quart classificat a quatre punts dels escapulats. Derbi vibrant per marcar diferència a la classificació o per comprimir encara més una lliga molt atapeïda a les posicions capdavanteres.

 

De tota manera, el tècnic gracienc té clar quins són els propòsits per aquesta temporada “el principal objectiu és crear les bases d’un equip competitiu. És un treball programat a llarg termini.” De cara al duel contra el Martinenc “esperem un partit trepidant, on haurem de lluitar moltíssim i jugar bé si volem mantenir la condició de líders”. Diversos educadors infantils coincideix en què s’ha de transmetre un missatge clar, efectiu i contundent als nens de set i vuit anys. Així doncs, com comunica el cos tècnic del Prebenjamí A? “El nostre missatge és molt transparent; volem que gaudeixin, que tinguin claredat per saber allò que han de fer i no tinguin por de remenar la pilota. Tot i que van com bojos a per ella, saben que el futbol consisteix en moure-la ràpid entre tot l’equip.”

 

La plantilla del Prebenjamí A formada per Marc, Alejandro, Roc, Pol, Martí, David, Ferran, Guillermo, Adrián i Éric té la cita dissabte a les 12 del migdia al camp de l’Àliga per refermar el liderat en un derbi d’alt voltatge.

Futbol Base

 

acidH TEB FederacioAcell