A LES PRIMERES DE CANVI

Catalunya queda fora de la Copa de Regions

Selecció

La Copa de Regions UEFA sembla maleïda pel combinat amateur català, que mai ha aconseguit guanyar la fase final de la fase preliminar estatal i participar contra altres regions del continent. Enguany, però, l'equip no ha passat ni de la primera ronda i ha tornat a casa les primeres de canvi. L'equip andalús, l'amfitrió, és l'afortunat que participarà en 2a ronda.

En el primer partit de la 1a Ronda de la Copa de Regions UEFA, Catalunya va ser víctima durant tot l'encontre d'un matiner gol de la selecció local, qui a la llarga acabaria aconseguint, a casa, la seva classificació per a la següent ronda de la fase estatal d'aquest campionat.

Al minut 10 de l'encontre, l'àrbitre va anul·lar de forma dubtosa un gol del davanter europeista Simón. Acte seguit, cinc minuts més tard, l'andalús Pibe va fer l'1-0 i a partir d'aquí el conjunt blanc es va fer dominador de l'encontre i amb el control de la pilota. Al segon temps, Catalunya va atacar per buscar l'empat, però va topar amb un inspiradíssim porter andalús que va evitar qualsevol tipus de reacció.

En l'altre bàndol de la primera ronda, Cantabria va guanyar 3-2 a València. Les opcions de Catalunya passaven, llavors, per guanyar Cantabria i esperar una ensopegada andalusa davant València. Això no va passar (Andalucía va guanyar 1-0) i com en aquell moment cap equip podia igualar a dues victòries i amb el gol average particular a favor a Andalucía, els locals van aconseguir la classificació del grup.

1a Ronda Copa Regions UEFA (Sanlúcar la Mayor, Sevilla)

ANDALUCÍA: Bacas, Chias, Otón, Pulido (Mede, 73'), Ángel, Pedro Carrión (Fran, 77'), Dani Venegas, Javi Fernández, Alejo, Curro (José Antonio, 85') i Pibe.

CATALUNYA: Toni, Edgar (Nefta, 62'), Sangrà, Ruben Ortiz, Andreu, Heredia, Charly, Simón (Aitor, 74'), Javi Lara (Guillem, 45'), Sergio Montero i Peque.

ÀRBITRE: Fernández Delgado

TARGETES: Grogues a Javi Fernández, Dani Venegas i Otón (Andalucía) i a Andreu, Sangrà i Ruben (Catalunya)

GOLS: 1-0 (Pibe, 15')

Per intentar aconseguir una carambola i classificar-se per la següent ronda, Catalunya havia de guanyar a Cantabria i esperar una ensopegada local al següent partit. El combinat català va fer la feina, però Andalucía va tornar a guanyar i va deixar l'equip del Principat fora de la competició.

Un dels jugadors convocats a darrera hora (no estava en les llistes oficials) va ser l'autor de la primera diana catalana. L'exjugador del Juvenil A de l'Europa i també del Caprabo-Europa B, Pep Centaño, va fer el 0-1 al minut 27. Ja entrats a la segona meitat, Charly, a un quart d'hora pel final, va fer el 0-2.

El càntabre Liaño, amb un gol al minut 81, va posar emoció al marcador a falta de pocs minuts per a la finalització, però ja en temps afegit el vilanoví Santi Triguero va fer l'1-3 definitiu. Catalunya marxa de Sanlúcar la Mayor amb una sensació agredolça, condemnada per un mal primer partit i consolada parcialment amb un bon segon.

CANTABRIA: Eloy, José, Ricardo, Alberto (Pablo, 65'), Diego, Javier (Felipe, 56'), Luís (Domínguez, 62'), Liaño, César, Álex i Álvaro.

CATALUNYA: Ballesteros, Sangrà, Ruben, Andreu, Heredia, Nefta, Pep (Simón, 83'), Santi Triguero, Guillem, Aitor (Montero, 85') i Peque (Charly, 63').

ÀRBITRE: García Gutiérrez

TARGETES: Grogues a Javier (Cantabria) i a Heredia, Ruben, Charly i el tècnic Miguel López (Catalunya)

GOLS: 0-1 (Pep, 27'); 0-2 (Charly, 76'); 1-2 (Liaño, 81'); 1-3 (Santi Triguero, 97').