CATALUNYA AMATEUR, CAMPIONA ESTATAL DE LA COPA DE REGIONS

Els tres escapulats, titulars en la final

Primer EquipPer primera vegada a la història, Catalunya Amateur s'ha proclamat campiona de la fase estatal de la Copa de Regions UEFA i s'ha guanyat un bitllet per viatjar per Europa la temporada 2012/2013. L'equip del Principat ha derrotat per 1-2 a l'amfitrió de la final, Astúrias. Els tres escapulats, titulars amb l'onze inicial català.

El partit no ha pogut començar millor per Catalunya. Al minut 5 de joc, una falta directa servida per David López s'ha convertit en la primera diana d'un disputat encontre. El combinat dirigit per Toni Almendros ha dominat clarament els primers 20 minuts de final. Quan corria aquest minut de joc, l'asturià Nacho López ha tingut la primera gran ocasió dels amfitrions.

A la represa Catalunya ha tornat a sortir dominant el seu rival i als cinc minuts ha gaudit d'una doble ocasió d'Óscar Sierra i Cárdenas. No obstant, passat el quart d'hora de joc, Astúrias s'ha fet amb la possessió de la pilota. L'empat local ha arribat al minut 71, obra de Jaime. Tot i la diana encaixada en els millors minuts del combinat local, Catalunya ha tornat a posar-se per davant gràcies a un penal -per mans- transformat per Carlitos al minut 83. Després de quatre minuts d'afegit, on el porter Toni Texeira ha resultat també providencial, el xiulet final ha fet esclatar els jugadors catalans davant una fita sense precedents.

Els jugadors escapulats Àlex Cano, Ivan Álvarez i Ramon Rovira, intocables pel seleccionador català, han saltat a la gespa com a titulars de la final. Tots tres futbolistes podran posar aquest èxit dins el seu currículum esportiu. La fase final europea es disputarà ja la temporada vinent.

El llarg camí per Europa

La fase final, que es disputarà l'estiu del 2013, reunirà a les millors seleccions amateurs d'Europa en una competició de la qual formaran part 37 federacions de la UEFA. L'acció començarà amb la ronda preliminar, en la qual es disputaran dos petits tornejos de quatre equips cada torneig. Els guanyadors i el millor segon s'uniran a altres 29 conjunts en la ronda intermitja, formada en aquesta ocasió per vuit petits tornejos també amb quatre equips cadascun. Els vencedors de cada grup passaran a jugar la fase final que acollirà la federació territorial d'un dels conjunts classificats. En principi, aquesta fase final de vuit equips es jugarà la darrera setmana de juny del 2013.