Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EUROPA I ROVIRA SÓN HISTÒRIA VIVA DEL FUTBOL CATALÀ

L'extrem, primer golejador internacional

Copa Regions UEFA

L'Europa entrarà una vegada més dins els llibres d'història del futbol català. Els jugadors de l'equip escapulat convocats amb Catalunya Amateur van formar part del primer triomf oficial d'una selecció del país a nivell internacional. Rovira, a més, va ser el primer autor d'un gol. Tots tres (Cano, León i el propi Rovira) van jugar d'inici.

 

El context del futbol amateur pot semblar poc trascendental o històric, però la realitat és contundent: un jugador de l'Europa, Ramon Rovira, s'ha convertit en el primer futbolista català que marca un gol representant el nostre país de forma oficial en un partit internacional. Sense reconeixement de la selecció sènior absoluta (que només disputa amistosos fins a la data), el partit de la fase intermitja de la Copa de Regions UEFA de Catalunya davant Ardenes -territori belga-, amb victòria catalana per 2-1, es va convertir ahir en el primer duel internacional de Catalunya reconegut com oficial a tots nivells.

 

L'equip de la Vila de Gràcia té tres jugadors en aquesta selecció de marcat caràcter no professional: els defenses Cano i León i l'extrem Rovira. Tots tres van formar part de l'onze històric del combinat català que es va estrenar a Dinaz (Ucraïna) de forma oficial. Un onze format per: Íñigo, Putxi, Vivó, Cano, León, Cornellà, Cristino, Heredia, Rovira, Pedro i Carlitos. Al minut 40 del primer temps, un córner centrat per l'europeista León i pentinat enrere per Pedro, va finalitzar amb una rematada de Rovira al fons de la xarxa. Un gol que ja forma part de la història del futbol d'aquest país i, de retruc, de l'Europa.

 

No obstant, un penal del propi Rovira pocs minuts després i encara dins el primer temps, va servir per a que Ardenes fes l'empat amb gol de Cornet des dels onze metres. A la represa, i quan l'empat semblava definitiu, un gol 'in extremis' del davanter Enric Gallego, del Cornellà, amb un potent xut, va donar els tres primers punts de la fase de grups intermitja al combinat dirigit per Toni Almendros.

 

Copa Regions UEFA
El davanter Carlitos en una acciò de l'històric partit Ardenes-Catalunya (1-2)

 

UNA FITXA HISTÒRICA:

Ardenes: Kevin Debaty; Saccio, Biersard, Proesmans, Lahaque; Ferron, Mena; Boumediene (Amrous, 84'), Manfredi (Mirante, 71') i Lambert (Martin, 59'); Cornet.

Catalunya: Iñigo; Putxi, Vivó, Cano i León; Heredia, Cornellà (Pep Caballé, 57') i Cristino; Pedro (Pol Compte, 75'), Carlitos i Rovira (Enric Gallego, 61').

Gols: 0-1 Ramon Rovira (40'); 1-1 Cornet, de penal (45+2'); 1-2 Enric Gallego (93').

Àrbitre: Antonis Giachos (Grècia).

Targetes: Grogues a Proesmans (16' i 94'), Biersard (38'), Cornet (55'), Martin (64') i Boumediene (79'), per les Ardenes; i Guillem Cornellà (35'), Rovira (45+2'), Javi Heredia (53') i Putxi (79'), per a Catalunya. Expulsió del belga Proesmans (94'), per doble amonestació.

 

 

Fotos: FCF

acidH TEB FederacioAcell