Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

DOS NOMS PER A LA HISTÒRIA

Rovira i l'Europa, per sempre als llibres

Copa Regions UEFA

És el tema de moda dins el futbol català: la Copa de Regions UEFA, l'escenari on futbolistes amateurs poden sentir-se professionals i on els seguidors dels seus equips poden comptar internacionalitats dels seus jugadors. En aquest marc, Ramon Rovira és el nom estrella. L'autor del primer gol internacional oficial d'una selecció catalana de futbol en la història de l'esport rei va ser entrevistat per la Federació Catalana de Futbol. Aquestes són les seves impressions.

 

Ramon Rovira (Vilassar de Mar, 26 de desembre de 1988) llueix el número 11 de la samarreta de la Selecció Catalana UEFA. L’Estadi de Dinaz, situat en un barri del nord de Kíev (Ucraïna), va ser l’escenari del debut de la Selecció Catalana en una competició oficial internacional després de més de 112 anys d’història. El partit va ser de clar color català, tot i que no va ser fins al minut 39 de la primera part quan va arribar l’anhelat gol. El també europeista León va centrar des del córner, Pedro del Campo va pentinar al primer pal, i Ramon Rovira, al segon, i amb el peu dret, va fer el primer gol oficial de Catalunya superant al porter del combinat belga amb una bona jugada d’estratègia.

 

“No sóc gaire conscient encara del que representa aquest gol. Si ho penso fredament és un orgull haver-ho aconseguit i serà un gol per poder explicar als meus fills, quan en tingui”, explica divertit en Rovira. “Tot i això, a Ucraïna l'objectiu era assolir una finalitat col·lectiva, que era guanyar i passar de fase”, afegeix. Rovira valora les primeres sensacions que va experimentar a l’anotar el gol: “en aquell moment no vaig pensar res d’especial. Simplement en celebrar-ho i abraçar-me als companys. El que sí que vaig fer va ser buscar la banqueta, ja que era una jugada assajada i va sortir a la perfecció”. El jugador escapulat és conscient del seguiment mediàtic que està generant aquesta selecció. Està amb contacte amb la seva família via WhatsApp i són ells els que li expliquen com s’està vivint a Catalunya aquesta fita.

 

“No hi ha dubte que tot això ens ajuda i ens anima a continuar treballant". Rovira també va parlar del dia a dia a Ucraïna. Ell és un dels “repetidors”, va estar a Astúries i Benidorm i ja sap el què és viure l’ambient de la selecció UEFA. “Estem molt contents amb els companys. Alguns ja ens coneixíem i els nous s’han adaptat molt ràpid”.

 

Copa Regions UEFA
L'històric gol de Ramon Rovira a la Copa de Regions (fotos: FCF)

acidH TEB FederacioAcell