Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

UN TÍTOL DE LLEGENDA!

Catalunya, campiona estatal UEFA!

Catalunya seguirà un any més en boca de tothom. El combinat amateur català ha fet història en imposar-se per segona vegada consecutiva en la fase estatal de la Copa de Regions UEFA i obtenint, així, bitllet per la fase europea. Tres escapulats convocats s'han alçat amb aquest peculiar trofeu, l'únic de caire oficial (i de seleccions no estatals) al qual poden aspirar els esportistes de categories no professionals.

 

El capità de l'Europa, Àlex Cano, i també del combinat català, s'ha encarregat d'aixecar la copa a Segovia, on s'ha disputat la fase final. Catalunya ha guanyat el títol a base de superar els seus dos partits en l'única faceta que no havia preparat: els penals. El seu seleccionador, Toni Almendros, havia manifestat dies abans de la 'final four' que no havia entrenat les penes màximes perquè el seu combinat mai havia perdut un partit a 90 minuts (malgrat perdre el títol europeu en la final al Vèneto la temporada passada des dels onze metres). Tot i tractar-se, lògicament, d'una frase purament motivacional, irònicament, Catalunya s'ha vist abocada a revalidar el títol des d'aquesta modalitat.


En el partit de semifinals, després d'arribar-se 2-2 al final del partit contra Murcia en uns darrers instants bojos amb gols a les acaballes, la tanda de penals va convertir el porter Íñigo en l'heroi de la festa. Avui, contra Andalucía, més del mateix: 0-0 a la finalització de l'encontre i l'altre porter del combinat, Segovia, que ha aturat la primera pena màxima de la tanda de penals, suficient per desequilibrar un desenllaç final on cap dels dos combinats ha tornat a errar un penal, fet que ha donat el títol per segona edició consecutiva a Catalunya.

 

Aquesta selecció amateur ja és de llegenda i se suma a Madrid (1998 i 2000) i Euskadi (2004 i 2006) com a combinat que ha guanyat dues edicions seguides (2012 i 2014). D'aquesta manera, la talentosa selecció de jugadors del grup V de Tercera, amb tres escapulats a les seves files i el capità com abanderat de Catalunya, tornarà a fer el camí europeu en busca d'un llarg camí per treure's una espina clavada... i tot això sense perdre un partit oficial en dos anys. Es diu aviat. Enhorabona campions!.

Copa Regions UEFA
Cano aixecant el trofeu que acredita Catalunya com campiona estatal UEFA

Copa Regions UEFA
El capità europeista i català s'abraça al seleccionador Almendros celebrant el triomf

Copa Regions UEFA
El vicepresident de l'Europa i president de la Fundació, Joan Josep Isern
-desplaçat a la final- compartint èxit amb els convocats de l'Europa: Cano, Guzman i Diego

 
Fotos: FCF

acidH TEB FederacioAcell