Una crònica d'Àngel Garreta( @angelgarreta )

Socuéllamos 2 - Europa 0

La falta d'ocasions, factor clau

Així l'hem viscut en directe a Twitter (clica la icona)  Twitter

El camí de l'Europa al play-off d'ascens a Segona B ha acabat a Socuéllamos. L'equip local, amb dues dianes, ha certificat la seva classificació per la final. L'Europa ha acusat, com a l'anada, la falta d'arribada a porteria i pràcticament no ha tingut opcions de donar rèplica al seu rival.

El camp Paquito Jiménez, ple de gom a gom i amb presència d'uns 60 europeistes, ha celebrat la classificació del Socuéllamos. Els jugadors de l'Europa, al final del partit, han donat les gràcies a l'afició pel suport durant tot aquest llarg camí 2013/2014 i fins i tot han hagut de sortir del vestidor per tornar a fusionar-se amb la seva afició.

De bon inici l'encontre ha marcat un ritme de contacte físic i ordre tàctic molt similar al del partit d'anada al Nou Sardenya. Al minut 11, una passada en profunditat on el porter Ruiz Caba s'ha avançat al control del Cebri, ha estat la primera acció que ha trencat l'ordre posicional. La rèplica local, una vaselina de Kike Domínguez des de mig camp que ha marxat alta.

Amb els pas dels minuts s'ha vist com els serveis de banda del local Carlos Garcia, potents i dirigits com si fossin amb el peu, causarien perill. Primer, en una acció on Rafa Leva ha hagut de volar per refusar de punys. En la segona ocasió, ha arribat el primer gol. Error en la marca al segon pal i Santi Cabeza que, entrant amb tot, ha fet l'1-0. En els darrers deu minuts l'Europa no ha gaudit de cap ocasió i el Socuéllamos ha provat posar un parell de pilotes a l'àrea sense encert final.

A l'inici de la represa l'Europa ha fet un primer pas endavant. Al minut 50, Valderas ha provat un xut de primeres, des de la frontal, que ha marxat desviat per sobre el travesser. Al minut 56, Rovira ha protagonitzat l'únic xut directe de l'Europa entre pals. Des del vèrtex esquerre de l'àrea ha engaltat un xut que ha sortit fluix i recte, fàcil per les mans del porter.

Amb el pas dels minuts el dibuix del partit no variava, fins que al minut 70 Alberto ha vist la segona cartulina groga. L'Europa s'ha quedat amb deu efectius i el seu camí s'ha fet més dur de resoldre, més encara quan al minut 77 Javi Bolo ha rebut en posició dubtosa una passada de Bienve. Aixecant el cap i buscant l'angle, des del vèrtex de la frontal ha xutat creuat, al fons de la xarxa, impossible per un Rafa Leva que ha tornat a tenir una estelar tarda de play-off en les seves intervencions en general.

Fins al final del partit, faltes i centrades a l'àrea del Socuéllamos -sense trascendència final- i tímides arribades d'un Europa que s'ha vist bloquejat durant aquesta eliminatòria per trobar com 'ficar mà' a l'ordre i fermesa d'un Socuéllamos robust com conjunt i just mereixedor de la classificació en la suma global dels dos partits. Un 'KO' en promoció que no treu que l'Europa ha signat la millor temporada dels darrers tretze anys, superant en una ronda el llistó de la temporada passada. La que ve, més i millor. Segur!

Play-Off · S/F final (tornada) · Mpal. Paquito Jiémez · (08/06/14) · 2.000 espectadors

SOCUÉLLAMOS:Ruiz Caba, Novillo, Carlos García, Jacinto, Pablo Buendía, Chato, Santi Cabeza (Vílchez, 88'), Agus, Javi Bolo (Ibra, 82'), Bienve i Kike Domínguez (Alfonso, 73').

EUROPA:Rafa Leva, Cano (Diego, 68'), Alberto, Víctor Duran, Alegre, Vivó, Cebri, Valderas (Camacho, 65'), Javi Sánchez, Javi Lara (Guzman, 85') i Rovira.

ÀRBITRE:David Cortés Romero (Madrid).

TARGETES:Grogues a Novillo i Chato (Socuéllamos) i a Alberto -dues i expulsió minut 70- (Europa).

GOLS:1-0 (Santi Cabeza, 37'); 2-0 (Javi Bolo, 77').

INCIDÈNCIES:Partit de tornada de les semifinals del play-off d'ascens a Segona B. Eliminatòria pel Socuéllamos després del 0-0 de l'anada. L'Europa no pot accedir a la final, però supera els registres de la temporada passada dins la promoció.