NO AFLUIXEN EL RITME

Europa 5 - Alegria 1

L'Europa B no baixa el pistó

L’Europa B va començar l'any 2014, i a casa, com un autèntic tro. Un any que ha de venir acompanyat d’èxits, victòries i que hauria de culminar amb el desig més anhelat per la plantilla i pel club: l’ascens a la Tercera Catalana. Els escapulats continuen amb pas ferm cap a l’objectiu de tots plegats.

Després de l’aturada nadalenca es genera sempre una sinèrgia que posava en perill la primera jornada anual. Els graciencs es van preparar fort durant aquests dies de festivitat per arribar en condicions òptimes al partit d’aquest passat diumenge contra l’Alegria. I l’equip va poder recollir els fruits imposant-se amb claredat i domini territorial. 5 a 1 inapel·lable per continuar al capdavant de la classificació. El partit començava amb una proposta atrevida del rival, exercint una pressió conjunta molt avançada perquè l’Europa es veiés obligat a jugar en llarg i no tingués fluïdesa en la gestació de la jugada. Els primers minuts del Filial van estar acompanyats de pèrdues al mig de camp i d’imprecisions en les passades.

Els escapulats no es trobaven còmodes i l’única sortida que podia oferir garanties a l’intensa pressió de l’Alegria era abastir de pilotes llargues als extrems, superant l’esquena dels laterals contraris. I així l’Europa va trobar la clau per obrir la llauna i trencar els esquemes de l’adversari. Una obertura dels centrals al carril dret acabaria en centre al primer pal perquè Genís Blasco, pitxitxi indiscutible de la lliga amb 25 dianes, fes el primer gol de la matinal al seu compte i acabés amb una ratxa xacrosa d’un mes sense veure porteria.

Tot i el gol encaixat, l’Alegria no va renunciar al plantejament que havia orquestrat i va tenir l’empat en una voleia a l’esquena dels centrals escapulats. El tir va tocar el pal i amb el so majestuós del xoc entre la pilota i la fusta es van difuminar les opcions de remuntada. Els graciencs començaven a desempallegar-se més ergonòmicament de la pressió de l’oponent, la circulació s’engrandia i les combinacions interiors dirigides per un acadèmic Victor Estavillo sorgien amb riquesa i conduïen les transicions de l’Europa. I precisament en una passada antològica de Víctor entre línies arribaria el 2 a 0, obra de Lucho que resolia amb tranquil·litat el cara a cara amb el porter. Abans del descans, Genís posaria en safata el tercer gol a Carlos Sevillano, que acompanyava a plaer la pilota al fons de la xarxa després d’una bona passada del màxim golejador.

La segona part donava inici amb un ritme menor i més pausa. Semblava que els dos equips havien arribat a un acord tàcit de no bel·ligerància. Però deu minuts després de la represa, l’Alegria escurçava distàncies fent el 3 a 1 en rematar una falta lateral. Però les alarmes es dissiparien cinc minuts més tard quan Genís liquidaria el partit per la via ràpida amb un tècnic cop de cap a la sortida d’un córner. Poc després l’extrem definiria amb una vaselina encisadora una passada a l’espai. 5 a 1 i partit dat i beneït perquè el Filial no baixi el pistó i agafi inèrcia per refermar la seva condició de líder.

Lliga · J15 · (15/12/13
)

EUROPA: Joan, Michael, Kevin, Alberto (Josep, 70'), David Bley (Cuadri, 70'), Antonio, Víctor, Martí (Carlos Chipantasi, 61'), Carlos Sevillano (Albert Blai, 61'), Lucho (Jordi Borrull, 42') i Genís.

ALEGRIA: Víctor, Enrique, Alberto (Carles, 76'), Rafael, José (David, 72'), Jordi, Sergi, Xavier (Raimon, 61'), Jaume (Daniel, 76'), Joel i Isaac (Joan Carles, 76').

GOLS: 1-0 (Genís, 6'); 2-0 (Lucho, 40'); 3-0 (Carlos, 44'); 3-1 (José, 55'); 4-1 (Genís, 60'); 5-1 (Genís, 65').