Còmode inici de pretemporada

26 Juliol 2015 Àngel Garreta
Nils en una imatge del primer partit de l'estiu Nils en una imatge del primer partit de l'estiu Àngel Garreta

Vuit gols va marcar ahir l'Europa en el seu primer amistós de pretemporada, quatre obra del capità Cano, una xifra altament respectable si considerem que juga de central. L'Armentera, de Quarta Catalana, va plantar cara i va tenir en el porter Barroso l'home més destacat.

Amistós · 25/07/15 · 20 hores · Municipal de L'Armentera · 50 espectadors

L'ARMENTERA 0 - 8 EUROPA

El primer duel de l'estiu del conjunt gracienc va començar de forma accidentada. A deu minuts de començar el matx l'àrbitre no havia fet acte de presència. Els dos conjunts, passats uns minuts de l'hora, van decidir que un jugador no convocat fos l'encarregat de xiular el primer temps mentre l'Armentera trucava un segon àrbitre proper, de la zona, cara a la segona part. Així va ser i Padilla va ser l'encarregat de fer d'àrbitre durant els primers 45 minuts.

L'Europa, com era d'esperar, va portar el ritme del partit des de l'inici. Un ritme a l'inici lent, d'anar trobant sensacions de partit després de dies intensos a nivell físic. Passat el quart d'hora de joc, l'Europa va obrir el marcador a l'estil 'clàssic': centrada de córner i rematada de cap de Cano al fons de la xarxa. El capità de l'Europa va signar una actuació estelar en el partit d'ahir amb un pòquer de dianes. A partir del 0-1 va sorgir la figura del porter local Barroso, qui amb les seves intervencions va evitar una golejada major. Primer va salvar un mà a mà amb Nils, obrint angle amb la cama i desviant el xut sec de l'extrem amb el peu.

Cinc minuts després d'aquesta acció, dos dels joves de l'equip, procedents del Juvenil A, van protagonitzar la següent acció clara. Lozano va fer la paret amb Prats, qui li va tornar la pilota en franca posició de rematada. Lozano va topar de nou amb els peus de Barroso. El segon gol, però, va acabar arribant al minut 34, quan Àlex Fernández va xutar i Cano, amb el cos, va desviar la pilota en darrera instància amb suficient orientació com per agafar a contrapeu el porter. Un cop de cap del capità al travesser i un gol anul·lat a Rovira van ser el preludi del 0-3, que va arribar en una acció on Rovira va lluitar una pilota que semblava fàcil de refusar i, rematant amb tot, va foradar la xarxa.

Amb 0-3 al marcador i només dos jugadors dels d'inici a la gespa (Cano i Alegre) un nou Europa va saltar a la gespa a la segona part, ara sí, amb un àrbitre al camp, Jordi Montoliu Heredia, un àrbitre que no era el designat pel partit però que a darrera hora va poder donar un cop de mà 'in extremis' als dos clubs per finalitzar l'encontre sent l'amo del xiulet la figura que corresponia. Als nou minuts de represa, jugada individual per banda de Pedro Bilbao i diana de xut creuat. El 0-4.

Al quart d'hora, penal que Poves transforma en el 0-5. Vuit minuts més tard, un refús curt del porter, deixant la pilota morta a l'àrea petita, va ser aprofitat per Cano, situat al segon pal, per enviar la pilota al fons de la xarxa i fer el seu 'hat trick' particular. Només dos minuts més tard, Carles Montoro, de vaselina, feia el 0-7... i sense temps per respirar, seixanta segons més tard, Cano, novament de cap i al segon pal, feia el 0-8 i el quart gol del seu compte particular. L'Europa va finalitzar el matx amb deu homes, retirant-se lesionat Poves al minut 84. El davanter només té un petit cop al turmell que no suposarà més preocupació.

La fitxa tècnica

L'ARMENTERA: Barroso, Puentes, Rubio, Oliveras, Perona, Vergés, Polvillo, Murillo, Serra, López i Marcos Pérez... També van jugar: Reixach, Saborido, Espinosa, Caballero, Molins, Antonio José Pérez, Labari i Baguer.

EUROPA: Fer (Gianni, 45'), Dot (Rubi, 45'), Alberto (David López, 45'), Cano, Alegre, Fran Bea (Josa, 45'), Rovira (Pedro Bilbao, 45'), Prats (Torrentbó, 45'), Lozano (Montoro, 45'), Àlex Fernández (Uri, 45') i Nils (Poves, 45').

ÀRBITRE: Al primer temps el jugador Padilla, de l'Europa, en no presentar-se l'àrbitre assignat per la FCF pel partit. Al segon temps va arribar, com a favor, un àrbitre de la zona, Jordi Montoliu Heredia.

TARGETES: cap.

GOLS: 0-1 (Cano, 20'); 0-2 (Cano, 34'); 0-3 (Rovira, 45'); 0-4 (Pedro Bilbao, 54'); 0-5 (Poves -p-, 60'); 0-6 (Cano, 68'); 0-7 (Montoro, 70'); 0-8 (Cano, 71').

Abans d'iniciar-se el partit el capità Cano ha fet entrega al capità Oliveras, de l'Armentera, d'un banderí amb motiu del primer duel entre tots dos clubs. Al descans, el president Guillaume de Bode va entregar un parell de plaques d'agraïment, en primer lloc al club local pel tracte i hospitalitat i en segon lloc a la família Sanllehy Reig per la seva acollida i amabilitat posant totes les facilitats logístiques per a la petita estada de tres dies a la població.

Per l'Europa no van poder formar part de la convocatòria: Guzman (lesionat) i Padilla (incorporat a la pretemporada just ahir).

Partit disputat sota una agradable temperatura d'estiu, sense calor i amb aire fresc.

Primer partit de la pretemporada 2015 de l'Europa.