El Seagull de Badalona es converteix en el primer campió del Vila de Gràcia femení

20 Agost 2017 Àngel Garreta
Moment de l'entrega del trofeu a la capitana visitant Gordo Moment de l'entrega del trofeu a la capitana visitant Gordo Àngel Garreta

Matí històric al Nou Sardenya amb la disputa de la primera edició del Vila de Gràcia en categoria femenina. Sobre la gespa, victòria visitant per 1-2.

I Trofeu Vila de Gràcia femení · 20/08/17 · 11 hores · Estadi Nou Sardenya

1
- 2
SEAGULL

Si no comptem Barcelona i Espanyol, així com els respectius equips B, ara mateix Europa i Seagull lluiten per coronar-se com tercer i quart equip més importants del futbol femení català. Precisament les badalonines han estat les convidades d'honor a la primera edició del trofeu i se l'han endut a casa donant-li la volta al marcador.

Al primer temps, les badalonines dirigides per Jordi Ferron han sortit a per totes i han posat en prou problemes la defensa escapulada. Als minuts 3, 5 i 6, Zaira, Yosse i Carla, respectivament, han perdonat el gol errant tres bones ocasions. En alguna d'elles, destacada intervenció amb els guants de la portera escapulada Ari. El primer xut entre pals de les gracienques, al minut 19, amb una rematada centrada d'Adri Quer, fàcil de blocar per la portera Noelia.

La calor ha obligat a fer una aturada tècnica a cada part, d'un minut o minut i mig, per a poder refrescar-se. Abans del descans, ocasió claríssima per a l'Europa en una passada de la mort a la frontal de l'àrea petita que Andrea Porta ha rematat al cos de la portera del Seagull.

A la represa, l'Europa s'ha avançat en una jugada on Clara ha robat la pilota i, davant la portera, ha definit a la perfecció fent pujar l'1-0 a l'electrònic d'un Nou Sardenya que ha registrat poc més de 200 persones de públic, una bona entrada pels temps que corren al #futbolcat i  per a un amistós i en ple agost. Havent de remuntar, el Seagull s'ha activitat i ha començat a dur el pes del partit. La remuntada s'ha culminat en deu minuts, primer Yosse ha rebut una passada diagonal en profunditat a l'àrea. La davantera badalonina ha controlat i, davant la sortida de la portera gracienca, ha definit de xut creuat.

Més rocambolesc ha resultat el segon gol. Ari ha sortit a refusar una pilota de punys, ha topat amb una jugadora rival, caient totes dues a terra. Sense portera sota pals, Carla Martínez, veient que la col·legiada tampoc assenyalava res i el joc, per tant, seguia amb tota normalitat, ha engaltat un fort xut que s'ha colat per l'escaire. L'Europa, tot i posar-hi el cor, ja no ha pogut capgirar el marcador ni forçar els penals amb un empat. El primer trofeu Vila de Gràcia, entregat pel regidor d'esports del Districte de Gràcia, Alberto Lacasta, ha anat a parar a mans del Seagull. A la tribuna de l'estadi han fet costat a aquest primer i històric partit, al marge del propi Lacasta, els responsables municipals graciencs Sílvia Mayor, Àngels Tomàs i Miguel Raposo.

EUROPA: Ari, Moyano, Kaky, Pili Porta, Laia, Sònia, Andrea Porta, Adri Quer, Marta, Anabel i Nany... Han completat la convocatòria: Zaira, Anna Sitjà, Clàudia, Júlia, Ana Alcocer, Clara i Mònica.

SEAGULL: Noelia, Clara Cos, Queralt, Xènia, Pascu, Zaira, Sara, Gordo, Yosse, Carla i Carla Martínez... Han completat la convocatòria: Mar, Mire, Clara i Tània.

ÀRBITRE: Victoria Petrova Borislavova (Barcelona).

TARGETES: cap.

GOLS: 1-0 (Clara, 51'); 1-1 (Yosse, 57'); 1-2 (Carla Martínez, 67').

Primera edició del Trofeu Vila de Gràcia en categoria femenina.

Partit disputat sota una calor pròpia d'agost.

Partit disputat entre els dos millors equips "A" catalans de la Segona Divisió de futbol la temporada passada (2016/2017).