Eliminades amb el cap ben alt

19 Octubre 2022 Àngel Garreta
Malgrat la derrota, una nit per a la història Malgrat la derrota, una nit per a la història Xavi de la Ossa

El Primer Equip femení no ha pogut superar l'Oviedo (1-3) al Nou Sardenya en partit de Copa de la Reina.

Copa de la Reina · Ronda 2 · 19/10/22 · 20 h. · Nou Sardenya · 1.200 espectadors

EUROPA 1 - 3 OVIEDO

bannercroniquesfemeni2223

En un estadi que ha presentat un rècord de públic per veure un partit femení a Gràcia, les escapulades s'han trobat un molt bon equip de Primera RFEF (una categoria per sobre) que ha vingut amb les idees clares i ha aprofitat les seves ocasions i els errors defensius locals. Amb tot, l'Europa, ha plantat cara, ha estat capaç d'igualar el 0-1 amb un empat, però no ha pogut tornar a remuntar quan l'Oviedo s'ha posat dos gols per davant al marcador.

Primera Part

Inici intens en la pressió de l'Europa durant els minuts inicials del matx. En la primera arribada visitant hi ha hagut un ensurt quan un refús gairebé acaba en gol en pròpia porta. Alba, finalment, ha evitat la diana entre la seva mà i el pal. Quan millor estava l'Europa, buscant la profunditat sobre el quart d'hora de matx, ha arribat una contra de l'Oviedo on un error defensiu ha permès el control de  Maria Ortiz, qui ha etzibat un xut que, amb un lleuger toc en una defensa, ha agafat Alba a contrapeu per fer pujar el 0-1 a l'electrònic.

A partir d'aquí el conjunt europeista ha patit uns minuts de pressió rival on l'Oviedo ha buscat fer el segon. L'Europa ha reaccionat al minut 23 amb una falta directa de Queralt que ha obligat a una gran estirada de la portera visitant per enviar el cuir a córner. Fati, just sobre la mitja hora de joc, ha engaltat un xut creuat que ha blocat fàcil Sara Ezquerro. Fins al final del primer temps, arribades a línia de fons per part dels dos equips però cap altra ocasió clara de gol.

Als dos minuts de la represa, reacció elèctrica de l'Europa empatant el partit en una acció per la dreta on Bové acaba rematant i la pilota entra dins amb l'ajuda del rebot en una defensa... el 'karma' retornant l'acció del gol inicial del matx. Al minut 60, una centrada de Manau s'ha enverinat i ha acabat picant al travesser en una nova bona opció local per fer el 2-1.

Sense temps per a lamentar-se, en la següent ocasió visitant Isina ha marxat per velocitat i, amb molta qualitat, ha picat la pilota bombejada i creuada, impossible per a Alba. A l'Europa li ha tocat tornar a anar a remolc. Al minut 70, un xut de Clara des de la frontal, que ha buscat l'escaire però ha sortit alt, ha tornat a activar les gracienques, però una contra en una pèrdua de pilota al mig del camp ha propiciat un mà a mà de Kimberlyn, que feia 2 minuts que estava al terreny de joc, on ha superat Alba amb una vaselina des de la frontal (1-3).

A partir d'aquí, poques ocasions per intentar un empat èpic. La profunditat ha costat de fer arribar i l'Oviedo ha tancat molt bé línies per a impedir que l'Europa aconseguís ficar-se dins el matx. Pili Porta, entrant en l'afegit i rebent la pilota del rebot d'una rival, ha vist el seu gol anul·lat per un fora de joc no reglamentari. Destacar el gran ambient al Nou Sardenya i el fet de televisar-se l'encontre per Betevé. Una nit que, sens dubte, ningú oblidarà malgrat el resultat.

EUROPA: Alba, Moyano, Chami, Queralt (Farreras, 79'), Pili Porta, Bové, Andrea Porta (Manau, 57'), Fati, Blanca (Sara, 57'), Ramos i Angi (Clara, 57').

OVIEDO: Sara Ezquerro, María Ortiz (Anina, 84'), Grace Walsh, Vallejo, Emma Martín (Kimberlyn, 74'), Isina (Yarima, 84'), Marina Crespo, Sara (Yamila, 67'), Alejandra , Laura Riquelme i Rebeca (Yannel, 67').

ÀRBITRE: Andrea Fírvida Fernández, assistida per Davinia Dorta Figueroa i Denise Daiana Alvarado.

TARGETES: Grogues a Queralt i Manau (Europa) i a Sara (Oviedo).

GOLS: 0-1 (Maria Ortiz, 15'); 1-1 (Bové, 47'); 1-2 (Isina, 60'); 1-3 (Kimberlyn, 74').

Copa de la Reina, Segona Ronda.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Núria, Peque, Abad, Jou i Carla (lesió) i Júlia (malaltia).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Paula López i Janet / Per l'Oviedo han restat a la banqueta: Solana Pereyra i Anila.

Partit disputat amb ambient agradable de temperatura.

L'Europa, per imposició federativa, ha jugat de groc i negre en no poder presentar l'Oviedo una equipació diferent al blanc o el blau. Rècord de públic a Gràcia per veure un partit de futbol femení.