Eliminats de la Copa Catalunya en un partit exigent

13 Agost 2022 Àngel Garreta
Tot i la lluita i entrega, l'Europa no ha pogut passar ronda Tot i la lluita i entrega, l'Europa no ha pogut passar ronda Àngel Garreta

L'Europa no ha pogut guanyar a Olot (1-0) malgrat plantar cara i queda fora de les següents rondes de la Copa Catalunya.

Copa Catalunya · 2a Ronda · 13/08/22 · 20:15 h. · Mpal. d'Olot · 200 espectadors

OLOT 1 - 0 EUROPA

El gol i una mica més de pausa en les decisions finals és el que li ha faltat a un Europa que no ha estat pas inferior a un Segona RFEF. El partit ha estat amenaçat de no jugar-se per una fortíssima pedregada caiguda una hora abans del matx, però un cop desapareguda la pluja, la gespa d'Olot ha drenat molt bé i no ha impedit una fluïda (però també pesada) disputa de la pilota.

Els primers minuts de l'encontre han estat clarament pels escapulats. Al minut 2, Kilian ha combinat amb Adri Gené i aquest ha xutat centrat i fàcil pel porter. Cinc minuts més tard, la més clara del matx al marge del gol: Galeano ha assistit en llarg per deixar sol Adri Gené amb 25 metres per endavant. Encarant el porter, el davanter ha creuat massa la pilota en el mà a mà tot perdonant un gol que ja es cantava.

Busquets ha provat un tou xut cruat pels locals mentre que l'Europa ha tornat a provar sort passada la mitja hora en xut bombejat de Nolla que ha sortit massa alt. Callís, de nou pels locals, ha tingut la millor de l'Olot al primer temps en una internada on ha xutat a la xarxa lateral de Marc Vito.

Decidit ha sortit l'Olot a la represa. Forgas, de cap, ha avisat un minut abans del gol enviant la pilota un pam per sobre el travesser. Un minut més tard no ha perdonat en una centrarà lateral que ha rebotat en un jugador gracienc i ha acabat caient perfecta pel cop de cap de Forgas, qui ha signat el que seria el definitiu 1-0.

A partir d'aquí, el joc ha començat a ser més dur en el contacte dels jugadors de dos equips que no han especulat amb la intensitat. L'Europa, menys rodat que el seu rival, ha aguantat el tipus en una superfície molt més exigent que de costum per efecte de l'aigua caiguda. Al minut 74, Kilian ha tingut una bona opció a xut creuat com a resposta a una pilota perllongada per Joel Arimany de cap.

Al minut 84, Castell ha assistit en llarg Kilian, qui ha tingut la darrera clara en un xut fort que ha obligat el porter a enviar a córner. Ja en temps afegit, Pol Aldabó, que duia pocs instants a la gespa, ha vist la vermella directa per fer caure per darrere, i com a darrer home, el local Bigas.

OLOT: Batalla, Aimar, Ot Serrano (Eloi, 61'), Callís, Sebas (Xumetra, 45'), Gonzalo (Ayala, 69'), Urri, Busquets, Bigas, Terma i Ferran (Forgas, 45').

EUROPA: Marc Vito, Sergi Pastells (Castell, 45'), Mario, Cano, Campeny (Pol Aldabó, 87'), Galeano (Joel Arimany, 73'), Molins (Alberto, 45'), Nolla (Aliaga, 45'), Pau López (Carlos, 45'), Adri Gené i Kilian.

ÀRBITRE: Víctor Manuel Sánchez Rico (Baix Llobregat), assistit per Ivan Ramos Muñoz i Jordi Berdún García (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Busquets (Olot) i Marc Vito (Europa). Vermella directa a Pol Aldabó -minut 91- (Europa).

GOL: 1-0 (Forgas, 51').

Copa Catalunya.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Prats i Vilamitjana (seguint el seu procés de recuperació).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Joel Ruiz, Manel i Vilajosana (aquests dos darrers de l'Europa B)  / Per l'Olot han restat a la banqueta: Arnau, Josep, Saïdou, Manzano i Forés.

Partit disputat una hora després d'una forta tempesta de pedra. La gespa ha drenat perfectament i s'ha jugat sense tolls. Ambient fresc.

L'Europa cau eliminat de la Copa Catalunya en la segona eliminatòria. Debut en partit oficial amb l'escapulada de Galeano.