Eliminats de la Copa Catalunya

Uri amb la pilota als peus durant el primer temps del matx Uri amb la pilota als peus durant el primer temps del matx Àngel Garreta

L'Europa no ha pogut superar L'Hospitalet a territori riberenc i ha caigut a la Copa Catalunya per 2-1 en la primera eliminatòria de la competició.

Copa Catalunya (1a ronda) · 19:30 hores · Estadi Futbol L'Hospitalet · 400 espectadors

L'HOSPITALET
2 - 1 EUROPA

Els graciencs han anat de menys a més durant el partit i, malgrat veure's amb un 2-0 parcial en contra, han cregut en les seves possibilitats i han tingut més presència a dalt els darrers 25 minuts. Amb el 2-1 l'eliminatòria estava oberta però cap altra acció ha ampliat distàncies pels locals ni ha pogut forçar els penals pels visitants.

En un entorn de molta xafogor, riberencs i graciencs han començat el partit a poc ritme. L'Hospitalet tenia la pilota i l'Europa buscava bandes a les contres. Al minut 28 ha arribat el primer gol de la tarda: pilota centrada al mig de l'àrea on un rebot en el control d'Arnau, exjugador de la base escapulada, ha deixat la pilota morta per a la franca rematada del jugador. Arnau ha afusellat i, tot i tocar Marc Priego la pilota, aquesta ha acabat al fons de la xarxa.

A l'equip europeista li ha costat generar perill al primer temps, on pràcticament no ha donat feina al porter Aliaga i només ha gaudit d'algun servei de cantonada aïllat. Amb 1-0 s'ha arribat al descans.

A la represa, lògic reguitzell de canvis, factor propi de la pretemporada i d'aquesta competició. Quan l'Europa semblava començar a trobar el seu lloc sobre la gespa ha arribat un cop dur, el 2-0: Salinas ha vist avançat Marc Priego i, de vaselina des de 40 metres, ha marcat un autèntic golàs.

L'Europa, però, no li ha perdut la cara a l'eliminatòria i després d'una clara opció de gol d'Alfons Serra que la cama del riberenc Gómez ha evitat que acabés en gol, el propi Serra s'ha rescabalat en l'acció següent i, imitant els rivals, també ha marcat de vaselina, en aquesta ocasió des de fora l'àrea i buscant la creueta amb una diagonal impossible d'aturar.

Fins al final, millors minuts per a l'Europa amb especial incursió per ambdues bandes, però sense possibilitat real de crear una ocasió que fes evitar l'eliminació. També ha dut perill 'l'Hospi' a la contra i en accions a pilota aturada.  El partit ha 'mort' amb els graciencs en atac, disposant d'un córner a favor que Aliga, atent, ha blocat en la seva sortida sense problemes.

L'HOSPITALET: Aliaga, Jodar, Juste, Gabriel, Gómez, Arnau (Rodri, 45'), Diego (David Garcia, 45'), Sala (Salinas, 45'), Ton Ripoll (David Jiménez, 45' i aquest per Alfonso, 54'), Cheikh (Javi López, 45') i Javi Lara.

EUROPA: Marc Priego, German, Castell (Guillen, 59'), Cano, Varona (Camps, 59'), Uri (Josa, 59'), Elo, Alberto (Martínez, 65'), Torrentbó (Albert Martí, 65'), Alfons Serra i Josemi (Èric, 65').

ÀRBITRE: Pau Garcia Fuster (Barcelona), assistit per Marcos Molina Martínez i Antonio Bravo Minero (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Gabril i Gómez (L'Hospitalet) i a German (Europa).

GOLS: 1-0 (Arnau, 28'); 2-0 (Salinas, 64'); 2-1 (Alfons Serra, 78').

Primera eliminatòria de la Copa Catalunya 2018/2019.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Xavi Liébanas (problemes físics) i Gabi i Prats (no disponibles).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Oumar i el porter Joan Compte / Per L'Hospitalet han restat a la banqueta: Velillas, Eudald i el porter Ivan.

Partit disputat al primer temps a ple sol i durant tot el matx amb forta xafogor.

L'Europa queda eliminat de la competició. Quarta vegada que es veuen les cares L'Hospitalet i Europa a la Copa Catalunya, totes a primera ronda i, fins avui, totes al Nou Sardenya. Els tres precedents anteriors van ser triomfs de l'Europa i enguany la primera derrota contra els riberencs en aquesta competició. Estrena en partit oficial amb la samarreta de l'Europa per a Marc Priego, German, Castell, Elo, Martínez, Albert Martí, Alfons Serra, Josemi i Èric.