Es repeteix la història pel campió!

01 Agost 2015 Àngel Garreta
La celebració del gol del triomf La celebració del gol del triomf Àngel Garreta

La temporada passada l'Europa va eliminar 1-0 l'Espanyol B en primera ronda de Copa Catalunya i va acabar alçant el títol. Aquest vespre el camí cap al trofeu 2015/2016 ha començat, almenys, de la mateixa manera, derrotant 1-0 el filial blanc-i-blau.

Copa Catalunya (1a ronda) · 01/08/15 · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 750 espectadors

EUROPA 1 - 0 ESPANYOL B

No sabem quin camí, si llarg o curt, recorrerà l'Europa en aquesta nova edició de la Copa Catalunya però, sens dubte, el primer partit oficial de la pretemporada i, a la vegada, primer al Nou Sardenya del nou tècnic Albert Poch, ha estat per emmarcar.

Primera Part

Intensitat de principi a fi per part de tots dos equips, factor agraït pel públic i que cal descatar en favor dels futbolistes quan ens trobem encara a l'inici de pretemporada. Durant vint minuts no hi ha hagut dominador clar del matx. Al minut 23, l'àrbitre ha anul·lat un gol al perico Dalmau per fora de joc.

El quadre dirigit per Lluís Planagumà ha començat a dominar en la pressió i territorialment passada la mitja hora i fins al descans del partit, no obstant sense traslladar cap perill sobre la porteria de Gianni.

Segona Part

Meitat totalment dominada per un Europa superior que ha acabat fent seu el partit. Ja al minut 51, un cacau d'Àlex Fernández des de 25 metres ha picat al travesser. Quatre minuts més tard, la diana vencedora. Falta que Fran Bea col·loca al segon pal per a l'arribada de Cano, el golejador de la pretemporada. Amb el peu, el capità ha enviat la seva rematada al fons de la xarxa.

El gol ha acabat de donar la raó futbolística a un Europa que ha fet vibrar la parròquia (nombrosa per ser un partit d'estiu) reunida a l'estadi. De fet, només un minut més tard Poves ha enviat la pilota al pal. L'Espanyol B ha tingut un parell de bones arribades, les dues resoltes per Gianni, qui en el primer dels xuts ha fet una gran estirada de mèrit, salvant l'empat a rematada de Robert.

En gairebé cada canvi dels nombrosos que permet la Copa Catalunya, el públic ha dedicat una ovació a cada jugador de l'Europa que deixava el terreny de joc. La parròquia escapulada s'ha mostrat entregada a la causa des del primer dia i és que, sobretot per la segona part de l'equip, el primer partit del campió a la Copa Catalunya ha estat a l'alçada de la gran temporada anterior en aquesta competició.

EUROPA: Gianni, Dot, David López (Alberto, 81'), Cano, Rubi (Alegre, 91'), Uri, Pedro Bilbao (Torrentbó, 79'), Fran Bea (Padilla, 60'), Poves, Àlex Fernández (Josa, 85') i NIls (Rovira, 68').

ESPANYOL B: Andrés, Marc Navarro (Antonio Cristian, 75'), Iago, Aaron (Carles Soria, 75'), Galas, Marc Roca, Robert, Borja (Álex López, 70'), Ripoll (Víctor Campuzano, 61'), Dalmau (Marc Gual, 61') i Álex Serrano (Borja Martínez Giner, 61').

ÀRBITRE: Carlos Calderiña Pavón (Sabadell), assistit per Carlos López Buendía i Pablo Horacio Llanos (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Uri, Fran Bea, Àlex Fernández i Padilla (Europa) i a Aaron, Galas, Ripoll i Álex Serrano (Espanyol B).

GOLS: 1-0 (Cano, 55').

Partit de la primera eliminatòria (a partit únic) de la Copa Catalunya 2015/2016.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Guzman i Montoro (lesionats).

Ha completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: el porter Fer  / Per l'Espanyol B ha restat a la banqueta:  el porter Ruben.

Partit disputat a bona temperatura i sense incidències meteorològiques extremes.

Primer partit oficial del tècnic europeista Albert Poch a la banqueta de l'Europa. Primer partit de la pretemporada de l'Europa a casa i primer de caràcter oficial. Aquest mateix duel, amb idèntic marcador, va tenir lloc també en primera eliminatòria en l'edició anterior de la Copa Catalunya.