Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

Gallardo: “a Segona RFEF cal ser un porter reactiu i dominar la pressió”

23 Març 2022 Àngel Garreta
Gallardo prepara els porters en un escalfament fora de casa Gallardo prepara els porters en un escalfament fora de casa Arxiu CE Europa (Àngel Garreta)

Com és la preparació específica dels porters de la primera plantilla masculina del club? Quins aspectes es treballen?.

La porteria de la primera plantilla gracienca a Segona RFEF està protegida enguany per Sergio Fernández i David Troya. L’encarregat de tenir-los a punt física i tècnicament és David Gallardo, qui enguany s’estrena a l’staff tècnic com a preparador de porters de l’equip gracienc.

Nascut a Granollers el 1987, Gallardo es va formar com a porter a la base del Granollers, Espanyol i Barcelona per a, posteriorment, militar en equips de la territorial catalana fins als 30 anys. Grau superior en Animació d’Activitats Físiques i Esportives, és també entrenador UEFA B i entrenador de porters UEFA C.

David, què et duu a ser entrenador de porters?
Tota la vida he jugat de porter, des dels 7 anys fins als 30, que ho vaig deixar per marxar a treballar a l’estranger. M’apassiona entrenar porters, preparar les sessions, analitzar l’equip i el porter rival, estar en constant formació i dedicar-hi les hores que faci falta. És un sentiment difícil d’explicar (riu).

Com arribes a l’Europa?
Gràcies al director esportiu de l’acadèmia on actualment treballo (Jordi Solleone) i sobretot a David Vilajoana, que em va donar l’oportunitat donada la marxa de l’entrenador de porters que hi havia.

Com és una rutina d’entrenament de porters a l’Europa?
A l'inici de la setmana ens reunim el cos tècnic i la planifiquem. Durant tota la setmana anem fent reunions per ultimar detalls. Els dilluns hi ha un treball compensatori amb el grup de jugadors que han jugat menys de 60 minuts mentre els altres fan recuperació. El dimarts es descansa i el dimecres hi ha una primera part de força amb mi o amb el grup i després una part específica ja amb mi per passar a situacions reduïdes de grup. Aquest dia també fem anàlisi de vídeo del proper rival. Els dijous la major part de l'entrenament la fan amb el grup per a aspectes tàctics i divendres s'entrenen les finalitzacions i partits en poc espai.


220323 gallardo 1
David Gallardo preparant els porters a Huesca durant la primera volta

 

En pocs clubs es veu que en una mateixa temporada juguin força partits tots dos porters...
Tant Sergio com David tenen un gran nivell i això ens permet que hagin jugat fins fa poc els mateixos partits cadascú. Segons el rival i el pla de partit això ens dona diferents opcions. Són molt disciplinats i professionals.

Quines feines es fan en conjunt amb el grup i quina per separat?
Normalment sempre hi ha una primera part amb mi d’entre 20 i 40 minuts, depenent de la setmana. Després s’incorporen amb el grup. Amb mi fan situacions tècniques i tàctiques que demanda la competició i situacions que pot crear-nos el rival de torn.

Quines característiques cal potenciar de cada porter?
Són perfils diferents amb un gran nivell. És important saber les condicions que es donen en aquesta categoria, en la qual molts duels es decideixen en accions a pilota aturada o de centrada-rematada. Cal dominar el joc aeri i decidir bé. A Segona RFEF cal ser un porter reactiu i dominar la pressió. En aquest sentit els dos porters que tenim ens aporten coses molt bones.

Segueixes l’evolució dels diferents porters de la base de l’Europa?
Sí, vaig mirant els resultats i, sempre que puc, arribo una mica abans dels nostres entrenaments del Primer Equip per veure’ls entrenar. Tinc bona relació amb l’Àlex, l’actual preparador de porters de la base masculina i femenina. Cada setmana parlem dels partits i entrenaments dels porters.