'KO' inesperat

31 Juliol 2016 Àngel Garreta
El Masnou celebra el gol de penal que ha suposat l'empat El Masnou celebra el gol de penal que ha suposat l'empat Àngel Garreta

El primer partit de la pretemporada al Nou Sardenya i primer de caràcter oficial s'ha tancat amb una sorpresa del Masnou, guanyant 1-2.

Copa Catalunya (1a Ronda) · 31/07/16 · 19 hores · Estadi Nou Sardenya · 500 espectadors

1 - 2 MASNOU

L'Europa no podrà seguir participant dins la sempre estimada Copa Catalunya després de la sorpresa que ha donat el Masnou a l'estadi, que al descans perdia per 1-0. Tots dos equips han patit les característiques pròpies d'aquestes alçades de juliol (precipitació, alguna descoordinació, cames dures al tram final del partit, etc), si bé el Masnou ha mostrat un xic més d'espurna, especialment amb un desquiciant Pol, protagonista indiscutible del seu equip, i les intervencions decisives del porter Massanet.

Primera Part

Als deu minuts de joc, Joel Coch ha fet caure clarament Pol dins l'àrea i l'àrbitre ha assenyalat penal pels visitants. El mateix Pol ha xutat, a la dreta de Fer, qui ha encertat la direcció, tapant forat i veient com la pilota finalment topava amb la base del pal. Del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0 en una bona acció individual d'Èric Reverter, venint des de la dreta i tancant-se cap al mig a mida que entrava a l'àrea. El seu xut creuat, i tot i tocar-lo el porter, ha acabat al fons de la xarxa.

L'Europa ha tingut opcions clares per fer el segon. Al minut 26, Rita ha passat la pilota a Reverter i aquest ha vist clarament la internada de Joel Marín a l'àrea, qui ha acabat xutant sobre el cos de Massanet. Deu minuts més tard, Joel ha centrat i Rita, arribant a l'àrea, s'ha trobat amb la mateixa oposició del porter del Masnou. La més clara pels visitants, al minut 41, quan Hamza ha passat la pilota a l'exeuropeista Guillem Josa qui, de primeres i des de la frontal, ha ajustat el seu xut a l'esquerra d'un Fer que s'ha estirat providencial a la base del pal per enviar a córner amb la mà.

Segona Part

Al minut 52 l'Europa podria haver sentenciat en una bonica jugada on han combinat Galle, Joel i Reverter. Aquest últim, davant el porter, ha enviat el seu xut al travesser. El Masnou no li ha perdut la cara al partit, més aviat al contrari, i poc després ha gaudit d'una bona oportunitat en un retall de Hamza dins l'àrea petita que Fer ha refusat amb el peu de forma providencial.

Al minut 65, el ràpid i habilidós Pol ha fallat una ocasió cantada tot sol davant Fer. El mateix Pol, però, s'ha 'cobrat' la revenja cinc minuts més tard, provocant un nou penal, en aquesta ocasió d'Uri. Mendo s'ha encarregat de xutar-lo, sumant l'empat al marcador electrònic. Al minut 74, quan ja es cantava gol, una passada de la mort de Civil a Javi Iglesias ha acabat amb el xut d'aquest novament sobre el cos d'un inspirat Massanet.

L'Europa tenia opcions per fer el segon, les ha tingut de fet tot el partit, però qui l'ha transformat ha sigut el Masnou a la recta final. A tres minuts per complir-se els 90 reglamentaris, Mendo, en jugada individual per la línia de fons, ha retallat el seu marcador i ha acabat superant tot sol Fer. A dos minuts pel final l'ha tornat a tenir l'Europa en un xut potent de Civil que, novament Massanet, ha evitat que fos gol.

EUROPA: Fer, Alberto (Uri, 45'), Denis, Cano, Javi Iglesias (Jordi Cano, 75'), Joel Coch, Joel (Rubi, 72'), Duran, Civil, Reverter (Fran Bea, 62') i Abel Rita (Galle, 45').

MASNOU: Massanet, Freixi, Casti, Pablo Borges, Víctor Alcaraz, Mati, Josa (David Olid, 75'), Mendo, Pol (Dani Romero, 92'), Hamza (Borja, 90') i Agustín (Marc Rodergas, 54').

ÀRBITRE: Gerard Castellet Julià (Penedès), assistit per Ferran Ceacero i Arnau Martí (Granollers).

TARGETES: Grogues a Alberto, Joel Coch, Joel i Fran Bea (Europa) i a Mati, Mendo, Pol i Hamza (Masnou).

GOLS: 1-0 (Reverter, 15'); 1-1 (Mendo -p-, 70'); 1-2 (Mendo, 87').

Primera Ronda de la Copa Catalunya 2016/2017 a partit únic.

Per l'Europa no ha pogut formar part de la convocatòria Rojas (lesionat).

Per l'Europa s'han quedat sense jugar: Campoy, Varona i el porter Boison / Pel Masnou han restat a la banqueta: Omar, Pablo Haeffner, Sebas i el porter Carlos Rodríguez.

Partit disputat sense sol i amb temperatura agradable per ser finals de juliol.

És la setena vegada que l'Europa cau eliminat a la primera ronda d'aquesta competició. A les files escapulades han debutat en partit oficial amb la samarreta gracienca: Denis Coch, Joel Coch, Joel Marín, Sergio Duran, Xavi Civil, Èric Reverter, Jordi Cano i Juan Antonio Gallego.