L'ascens haurà d'esperar

29 Maig 2016 Àngel Garreta
No ha pogut ser No ha pogut ser Àngel Garreta

Un San Fernando molt efectiu s'ha classificat per a les semifinals del play-off d'ascens, eliminant l'Europa a casa seva després de signar un 2-3 al Nou Sardenya.

Play-off a 2a B · 1/4 F (tornada) · 29/05/16 · 18 hores · Estadi Nou Sardenya · 2.850 espectadors

2 - 3 SAN FERNANDO

El resultat del partit d'anada, l'ambient a l'estadi -d'un nivell espectacular com només es recorda a la final de la Copa Catalunya 2015- i el fet d'avançar-se al marcador no feien pensar en el desenllaç final d'un matx on el San Fernando no ha perdonat ni una vegada cap dels derrors de l'Europa. El camí de l'ascens arriba al punt i final per a l'equip escapulat.

Primera Part

Millor inici impossible. Als sis minuts de joc, el capità Cano, arribant a l'atac i internant-se a l'àrea, ha rebut una passada d'Abel Rita al vèrtex de la petita i, de xut creuat, ha superat el porter Fran. L'alegria, però, ha durat poc. A la següent acció ofensiva visitant, el San Fernando ha tret petroli d'un servei de cantonada. La pilota, centrada al primer pal, ha estat rematada en forma de pentinada per Ñoño i, entrant a l'àrea petita, Ivan Bazan, autor del gol dels andalusos a l'anada, ha posat l'1-1 a l'electrònic.

Després d'aquestes dues fuetades, una a cada porteria, el joc s'ha tornat molt obert, sense mig del camp i un xic boig a estones, sense un dominador clar i sense possessions llargues en cap sentit. La millor opció abans del descans ha caigut pels locals, quan una falta lateral de Fran Bea ha acabat rematada de cap per Rita, refusada per un defensa gairebé sota pals i rematada de nou per Cano, amb igual desenllaç.

Segona Part

El San Fernando ha sortit amb més iniciativa durant els primers vuit minuts, però després l'Europa ha recuperat el control del joc i ha tingut més la pilota. Al quart d'hora, una falta lateral de Fran Bea ha estat rematada de cap per Cano, obligant el porter Fran a volar a l'alçada del seu travesser per enviar la pilota a córner. Era una acció que havia animat l'equip i el públic per buscar el segon gol, però acte seguit els visitants han signat la seva segona diana particular. En una acció aparentment sense perill, una mala cessió amb el cap a Gianni ha deixat la pilota massa curta entre defensa i porter. Ñoño s'ha aprofitat i, de vaselina sobre la mitja sortida del porter, ha fet l'1-2 pels 'azulinos'.

L'Europa necessitava dos gols per classificar-se. Amb empenta, ha fet entrar el primer d'ells. Montoro, que portava pocs minuts sobre la gespa, en una gran jugada personal, s'ha obert angle anant de fora cap a dins i amb una rosca excel·lent i ajustada al pal ha fet aixecar el Nou Sardenya dels seus seients amb el 2-2 a falta de 21 minuts i afegit per acabar el partit. L'Europa ho ha seguit intentant amb més cop que cap, però l'estadi estava entregat esperant esclatar amb un gol que signés una gran remuntada, mirall de tota la lliga.

No obstant, el gol que ha arribat ha sigut el de la sentència visitant. A sis minuts pels noranta de joc, Dani Martínez ha robat una pilota i, iniciant el San Fernando una ràpida contra, ha conduït fins a la frontal i allà, de xut sec i ajustat, ha clavat la pilota lluny de l'abast de Gianni. Fins al final, cap opció de capgirar el marcador i els andalusos que han tret bitllet per a semifinals a Gràcia. L'ascens a Segona B haurà d'esperar a signar-se en un cinquè play-off consecutiu.

EUROPA: Gianni, Dot, Alberto, Cano, David López, Uri, Rovira, Padilla (Àlex Fernández, 69'), Abel Rita, Fran Bea (Montoro, 64') i Nils.

SAN FERNANDO: Fran, Ceballos, Amarito, Castillo, Pablo Vázquez, Lolo Garrido (Gabi, 83'), Carmona (Carlitos, 64'), Daniel Martínez, Ñoño, Édgar i Ivan Bazan (Óscar Oliva, 75').

ÀRBITRE: Airan Fariña Delgado (Tenerife), assistit per Belinda Castilla Mesa i Omar Luís Acosta (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Dot, Cano, David López i Rovira (Europa) i a Fran, Amarito, Ñoño, Édgar, Ivan Bazan, Zamora i Carlitos (San Fernando).

GOLS: 1-0 (Cano, 6'); 1-1 (Ivan Bazan, 8'); 1-2 (Ñoño, 61'); 2-2 (Montoro, 69'); 2-3 (Dani Martínez, 84').

Partit de tornada dels quarts de final del play-off d'ascens a Segona B.

Per l'Europa no han pogut formar part de la convocatòria: Poves (lesió) i Gabriel Vidal, Ivan Vidal, Javi Iglesias, Josa, Lozano (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Rubi, Guzman i el porter Fer / Pel San Fernando han restat a la banqueta: Francis i el porter Zamora.

Partit disputat amb temperatura agradable, sol i sense incidències del temps.

L'Europa queda eliminat del play-off d'ascens a Segona B per quarta temporada consecutiva. El 2-3 del partit de tornada sumat a l'1-1 de l'anada classifica el San Fernando. Millor entrada de públic en un partit de play-off al Nou Sardenya en els darrers quatre anys. El capità Cano ha jugat el seu partit número 236 (entre lliga i play-off) amb la samarreta escapulada i ja és el cinquè en el rànquing de tots els temps.