Quan el marcador no et recompensa l'esforç

20 Juliol 2020 Àngel Garreta
Prats lluita amb Àlex Fernández en un espectacular salt Prats lluita amb Àlex Fernández en un espectacular salt Àngel Garreta

Un Europa superior no va poder imposar-te al Terrassa (1-0) i queda eliminat del play-off d'ascens a Segona B a semifinals.

Play-Off ascens Segona B · Semifinal · 19/07/20 · 20 hores · Mpal. Badalona · porta tancada

TERRASSA
1 - 0 EUROPA

Un gol de cap d'Arranz, mig 'involuntari' en una sortida de córner, condemna un Europa que havia començat el partit com un tro i que, abans i després del gol egarenc, va tenir opcions per fer més d'una diana al seu rival. Finalment el somni del play-off no es pot allargar una setmana més.

Quatre córners a favor en els sis primers minuts de partit van donar a entendre quina era la mentalitat amb la qual va sortir l'Europa al terreny de joc, disposat a aconseguir, quant abans, el gol del triomf d'un partit que, per normativa federativa, estava obligat a guanyar, donat que l'empat, per millor classificació en lliga regular, donava la classificació al Terrassa.

De mica en mica el partit va anar igualant les forces, però els xuts des de la frontal dels terrassistes o les seves accions a pilota aturada tampoc van donar fruit. L'Europa va tenir la millor del primer temps en una falta a la frontal que, mentre tothom s'estava organitzant, el club escapulat va servir molt ràpid a la banda per a Joel Jorquera. El seu xut creuat, que agafava porteria amb un Ortega superat, va trobar les cames d'un rival en darrera instància, impedint la diana.

A la represa, cop dur als dos minuts de partit. A la sortida d'un córner, Poves, rematant de cap gairebé involuntàriament i donant l'esquena a la porteria, va colar la pilota al pal llarg en una rematada que va entrar plorant i va posar per davant l'equip vermell. El camí de l'Europa va fer des de llavors pujada, estant obligat a marcar dos gols per passar a la final del play-off contra L'Hospitalet -classificat el dia abans-.

Al minut 59 va arribar la gran ocasió del partit per empatar i seguir forçant la màquina: centrada de David Jiménez que, en una primera jugada, Joel Jorquera no va arribar per poc a rematar dins l'àrea petita. La pilota va tornar a caure a peus de David Jiménez, qui la va posar al segon pal on Jordi Cano, tot sol, va rematar malament i, quan ja es cantava un gol gairebé a porta mig buida, per a desesperació de tots la pilota va acabar sortint fregant el pal.

Els minuts van anar passant i la defensa del Terrassa es va fer més sòlida. L'equip de Xevi Molist es va saber tancar coneixent que l'Europa necessitava més d'un gol per eliminar-los. Tot i l'afegit de sis minuts, la gesta es va convertir gairebé en un intent de miracle que no va arribar a tenir lloc. L'ascens haurà d'esperar un any més.

TERRASSA: Ortega, Carlos, Lucas Viña, Galeano, Àlex Fernández (Kevin, 72'), Arranz (Joel Cañaveras, 82'), Coro (Manu, 61'), Jaume, Poves (Kilian, 61'), Pelegrín i Yayá (Èric, 72').

EUROPA: Marc Priego, Guillen (Kilian, 76'), Castell, Àlex Cano, Guti, Uri, Jordi Cano, Prats (Albert Martí, 71'), Joel Jorquera (Èric, 76'), Alfons Serra i David Jiménez.

ÀRBITRE: Joan Masip Vidal, assistit per Jordi Fullà Planas i Sergi Bas Muñoz / Quart àrbitre: Salvador Morros Monge.

TARGETES: Grogues a Galeano i Arranz (Terrassa) i a Guillen i David Jiménez (Europa).

GOLS: 1-0 (Poves, 47').

Semifinal del 'Play-off exprés' (per la Covid-19) d'ascens a Segona B entre equips del mateix grup.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Sergi Pastells -lesionat a l'escalfament- .

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Varona, Josa, Alberto, Martínez i el porter Uri Vives / Pel Terrassa han restat a la banqueta: Akito, De Giovanni, Genís i el porter Zapico.

Duel disputat sota una bona temperatura tot i estar en ple juliol.

Primer play-off d'ascens a Segona B entre equips del mateix grup de la lliga regular. Duel disputat a Badalona a un únic partit -camp neutral- i a porta tancada per normativa de la Covid-19.