Victòria per iniciar pretemporada

25 Juliol 2016 Àngel Garreta
L'Europa celebra el primer de, esperem, molts triomfs L'Europa celebra el primer de, esperem, molts triomfs Àngel Garreta

L'Europa va tancar amb triomf (0-2) el primer amistós d'estiu, disputat a La Pobla de Mafumet. Els graciencs van jugar 47 minuts amb deu.

Amistós · 25/07/16 · 19 hores · Municipal de La Pobla · 200 espectadors

POBLA MAFUMET
0 - 2 EUROPA

Bon partit, malgrat la falta de rodatge, el que van protagonitzar Pobla i Europa, amb un conjunt escapulat molt determinant i efectiu a la represa, període que afrontava amb un jugador menys.

Primera Part

Domini inicial de pilota del quadre local davant un Europa, en tot moment, molt ordenat. Dos jugadors a prova, Omar i Martí, van jugar d'inici al primer onze gracienc. Als vint minuts de joc la pilota va canviar de cantó i l'Europa la va començar a dominar. No obstant, a tocar de la mitja hora Rayco va assistir Adri Gimeno, qui va veure com el porter Fer li sortia als peus per refusar la pilota. Aquesta va anar a parar a peus de Dani Ojeda, qui va acabar xutant al pal.

Passada la mitja hora, Fran Bea va assistir en profunditat a Omar, però aquest va acabar enviant el seu xut massa alt. Acte seguit, mà a mà de Gestí amb un dels tres porters que l'Europa va fer servir, el polac Víctor Lasota, qui va saber sortir molt bé a peus del davanter per frustrar el gol local. A un minut i mig per acabar el primer temps, Ivan De Nova va colpejar desproporcionadament el pit de Fran Bea en el salt per una pilota. Bea, en cara al terra, va deixar anar la camà sobre De Nova i l'àrbitre el va acabar expulsant.

Segona Part

Canvi gairebé total de jugadors en ambdues files per tal d'iniciar la segona part. Rojas va ser l'únic escapulat que va seguir jugant després del primer temps. Malgrat jugar amb només deu efectius, l'Europa va a sortir a per totes des de l'inici i ja al minut 1 va foradar la porteria rival. Una centrada de Civil des de la dreta la va controlar excel·lentment el jove Jordi Cano, matant la caiguda de la pilota amb un toc i deixant clavat el defensa amb un retall a la mitja volta. El seu xut final el va refusar el porter amb el cos, però el jove Varona, de l'Europa B, va estar atent per acabar transformant el 0-1.

Sense temps per respirar, falta lateral que arriba al segon pal on Denis, de fort xut en paral·lel gairebé a la línia de gol, enviava la pilota al pal oposat on el capità Cano, molt atent, va posar el peu per fer el 0-2. Com aquell que diu els dos equips encara no s'havien situat sobre el terreny de joc que l'Europa, amb 10 jugadors al camp, havia dibuixat el que seria el 0-2 definitiu. A falta de més de vint minuts per acabar el partit el porter Boison va entrar per Víctor per tal de fer jugar així els tres porters convocats.

Poca feina va tenir el porter, donat que la defensa de l'Europa es va mostrar ferma i contundent, no deixant pràcticament ni un espai als atacants de la Pobla de Mafumet. Les internades de Jordi Cano, l'empenta de Civil i les incorporacions de Joel pel carril dret, van dur el perill de l'Europa a la contra al segon temps.

POBLA DE MAFUMET: José Perales, Boronat, Roger Figueres, Ivan De Nova, Dani Hernández, Vadillo, Rayco, Adri Gimeno, Rodrigo, Dani Ojeda i Gestí... També van jugar: Iker Pujol, Alejo, Jesús López, Roger Brugué, Gabriel Vidal, Pol Valentín, Ruxi, Ivan Vidal, Óscar, Matej, Calavera, Miguel Ángel i Vergé.

EUROPA: Fer, Martí Tapia, Alberto, Rojas, Javi Iglesias, Uri, Rubi, Duran, Omar Behaldeen, Fran Bea i Abel Rita... També van jugar: Barroso, Boison Winney, Cano, Denis, Joel, Joel Coch, Varona, Civil, Reverter, Jordi Cano i Víctor Lasota.

ÀRBITRE: Gonzalo Romero Freixas (Tarragona), assistit per José Ollé Lladó i Francesc Roca Molné.

TARGETES: Grogues a Cano i Civil (Europa). Vermella directa a Fran Bea -minut 44- (Europa).

GOLS: 0-1 (Varona, 46'); 0-2 (Cano, 50').

Amistós de pretemporada.

Per l'Europa no van poder formar part de la convocatòria: Campoy i Galle (amb molèsties).

Van participar pels dos equips tots els jugadors de la convocatòria.

Partit disputat amb sol i una calor pròpia de ple estiu.

L'Europa va disputar i guanyar el primer partit amistós de l'estiu. El conjunt escapulat va fer jugar els 22 futbolistes que va desplaçar a terres tarragonines. A prova van jugar Martí Tapia, Omar Behaldeen i Víctor Lasota. Varona, jugador de l'Europa B, va signar el primer gol de la pretemporada en clau europeista. Abans de l'inici del partit es va guardar un minut de silenci per la mort del pare de l'exfutbolista professional Juan Vizcaino, vinculat anteriorment al cos tècnic de la Pobla de Mafumet i a la regidoria d'esports de la localitat.