'VITOria' per penals!

12 Agost 2023 Àngel Garreta
Vito celebra l'aturada decisiva Vito celebra l'aturada decisiva Maria Vidal

Un estelar Marc Vito, clau en aturar tres penals de la tanda a Reus (0-0 als 90 minuts), permet classificar l'Europa per la següent ronda.

Copa Catalunya · 2a Ronda · 12/08/23 · 19 h. · Estadi Mpal. Reus · 400 espectadors

REUS
0 (5) - 0 (6) EUROPA

bannercroniquesmasculi

Gran partit de futbol el que s'ha viscut al Baix Camp on l'Europa ha patit de valent davant un equip que enguany donarà molta guerra a Tercera RFEF. Els locals, que han gaudit de més i millors ocasions de gol, han perdonat l'Europa i han acabat pagant aquest perdó a la tanda de penals, on han tingut una doble oportunitat d'eliminar els graciencs, però Marc Vito s'ha encarregat, amb dues aturades de 'match ball' i una tercera definitiva, de fer que fos l'Europa l'equip que jugarà els quarts de final.

L'Europa ha semblat voler dominar, amb una pressió alta inicial, els primers instants del matx, però arran d'un error defensiu al minut 13 de partit que ha deixat Víctor Oribe pràcticament sol a l'àrea gran i on, incomprensiblement, ha errat el seu xut a porta, que el matx ha començat a agafar color roig-i-negre.

Al minut 27, una centrada al punt de penal ha estat rematada, tot sol, per Xavi Molina. El seu cop de cap, alt, ha tornat a perdonar el gol en contra de l'Europa. A l'Europa li ha costat molt superar línies en els primers 45 minuts de l'encontre. La darrera del Reus, una rosca de Jordi Oribe al minut 44 que ha marxat alta per tres pams.

Segona Part

A la represa ha semblat seguir tot igual quan Argilaga ha xutat creuat davant Vito i aquest, providencial, ha tret un peu a passejar per refusar el cuir. A partir d'aquí, però, l'Europa s'ha activat i ha fet una passa endavant, com en un xut de falta directa d'Àlex Pla que ha acabat a córner.

Una internada d'Aliaga al minut 67, gairebé sense angle, ha anat a porteria però ha acabat en córner. L'Europa durant alguns minuts ha patit però finalment el matx s'ha acabat decidint per penals... uns penals on l'Europa ha estat a un xut de caure eliminat fins en dues ocasions, però aquí Marc Vito ha acabat decidint la eliminatòria amb dues aturades clau per evitar el 'KO' i una final decisiva per a la classificació.

REUS: Verdejo, Alberto Benito (Nico Díaz, 67'), Argilaga, Xavi Jaime (Pol Benito, 70'), Víctor Oribe (Aitor Serrano, 55'), Xavi Molina (Àlex Fernández, 55'), Hugo Moreno (Notario, 67'), Rosales, Ramon Folch, Andy Alarcón i Jordi Oribe (Sardà, 70').

EUROPA: Marc Vito, Mario (Iván Bravo, 45'), Cano (Campeny, 45'), Julen (Aliaga, 45'), Michael (Servetti, 45'), Pau López, Castell, Bermu (Àlex Pla, 45'), Noel (Adri Gené, 61'), Borikó i Manel.

ÀRBITRE: Albert Manrique Tomás (Lleida), assistit per Adrià Zucar González i Marcel Arbós López (del mateix col·legi).

TARGETES: Grogues a Hugo Moreno, Víctor Oribe, Alberto Benito, Ramon Folch i Àlex Fernández (Reus) i a Bermu (Europa). Vermella directa al tècnic assistent Alberto González -minut 80- (Europa).

GOLS: cap.

TANDA DE PENALS (5-6): Comença xutant l'Europa: Servetti (gol, 0-1); Sardà (gol, 1-1); Àlex Pla (gol, 1-2); Ramon Folch (gol, 2-2); Adri Gené (gol, 2-3); Aitor Serrano (gol, 3-3); Campeny (gol, 3-4), Àlex Fernández (gol, 4-4), Aliaga (atura el porter, 4-4); Pol Benito (atura Vito, 4-4); Pau López (gol, 4-5); Andy Alarcón (gol, 5-5); Borikó (al travesser, 5-5); Argilaga (atura Vito, 5-5); Iván Bravo (gol, 5-6); Rosales (atura Vito, 5-6 i final).

Copa Catalunya (2a ronda).

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria per lesió, molèsties o recent incorporació: Vilamitjana, Eslava, Nolla i Marc Vales.

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Bezis i el porter Álvaro.

Partit disputat amb sol al primer temps i xafogor durant tot el matx.

Primer duel de la història entre totes dues entitats a nivell sènior. La temporada passada el Reus-Reddis va coincidir en lliga a Primera Catalana amb el Filial de l'Europa.