A la final de la Copa Catalunya en una nit màgica!

Eufòria amb el gol de Javi Lara Eufòria amb el gol de Javi Lara Àngel Garreta

El cartell oficial del partit ja ho avisava: seria una nit màgica. L'Europa va golejar i superar clarament el Sabadell per 3-0 i es va classificar per la seva tercera final de la Copa Catalunya de la seva història en una nova nit memorable entre setmana al Nou Sardenya. El rival el proper 25 de març serà un nou Segona A, el Girona.

Copa Catalunya (Semifinal) · 04/02/15 (20 H) · Estadi Nou Sardenya · 700 espectadors · Crònica i fotos: Àngel Garreta

EUROPA 3 - SABADELL 0

A diferència del dia de la visita del Barcelona B, l'inici del duel no va ser elèctric per l'Europa. El conjunt gracienc va fer la primera jugada d'atac i va dominar els primers cinc minuts, però el Sabadell, ben posat i amb les idees clares al principi, va fer un pas endavant, va tenir la pilota i era el conjunt que intentava posar-la més vegades a l'altra àrea. Al minut 13, Rafa Leva va haver d'intervenir per salvar el gol en una falta directa de Marcos. Va ser la primera i més clara opció del Sabadell en tot el partit.

A partir d'aquí l'Europa es va anar ficant dins el partit. Mai és fàcil guanyar un Segona A quan es juga a Tercera, però el Sabadell presentava encara més dificultat que el Barça per mostrar més intensitat d'inici. Al minut 21 l'equip gracienc va tenir la primera ocasió, preludi del gol. Un error en el refús de Cristian Garcia va habilitat la cursa de Poves cap a porteria. Amb un defensa pressionant, Poves es va obrir angle però el seu xut va sortir a l'esquerra del marc defensat per Ivan. Quatre minuts més tard, però, esclataria el primer crit de joia a Gràcia: Javi Lara va passar-li la pilota a Putxi, qui de primeres la va bombejar per a una ràpida internada de Nils per l'esquerra de l'àrea. L'extrem gracienc va centrar al punt de penal, l'arlequinat Riau va refusar contra el seu propi pal i el rebot el va aprofitar Ignacio Rosillo per fer l'1-0 afusellant la porteria.

La diana va fer canviar radicalment el signe del partit. Pràcticament el Sabadell es va 'acabar' en aquell minut i va començar una nova nit de llegenda pels graciencs. En un córner servit per Padilla, ni Alberto ni Cano, aquest sol al segon pal, van arribar a rematar la pilota en clara opció de fer el segon. El 2-0, però, va arribar al minut 38. Javi Lara va robar una pilota al mig del camp, va iniciar una cursa cap a l'àrea i, per sortejar el darrer marcador, va fer la paret amb Poves. La jugada la va culminar el migcampista escapulat encarant el porter Ivan i superant-lo per dalt amb una suau picadeta de la pilota.

Sense temps per respirar i celebrar el 2-0 va arribar el tercer: córner que al primer pal va rematar de cap Poves, creuant la pilota, i que va fer esclatar una graderia boja pel que estava veient del seu equip. Al Barcelona B li van caure tres en 90 minuts i el Sabadell, sobre avís dels precedents, ja els havia encaixat en 40 minuts. Impressionant!.

Amb el Sabadell assumint que era pràcticament impossible remuntar un 3-0 sense fer un esforç descomunal, l'Europa va administrar a plaer el segon temps. No va renunciar a buscar el quart (de fet va tenir dues grans oportunitats) però tampoc va patir al darrere. Al minut 74, Pastells ho va provar des de fora de l'àrea però Ivan va evitar el gol amb una bona estirada.

Per acabar de posar la cirereta al pastís, dos joves jugadors de l'Europa B van tenir minuts en aquesta passada nit de glòria. Van entrar al minut 82 Guillem Josa (qui ja havia debutat en aquesta mateixa competició amb la primera plantilla) i Carles Torrentbó, que per ell era el seu debut en partit oficial amb el Primer Equip escapulat. Les dues darreres opcions clares de gol per l'Europa, un córner en curt combinat entre Javi Lara i Camacho que el primer va penjar a l'àrea. Alberto, estirant la cama al segon pal, no va impactar bé la pilota i no va poder marcar el quart.

La darrera gran ocasió, precisament pel debutant Torrentbó. El futbolista va rebre una passada diagonal d'Alegre que el va habilitar dins l'àrea gran. Pressionat per dos rivals, el seu xut creuat, que anava a agafar porteria en una posició difícil pel porter, va rebotar en la cama d'un dels marcadors i va acabar marxant fora per poc. Amb el xiulet final del col·legiat, esclat d'eufòria de l'Europa, invasió pacífica i alegre del camp per part de l'afició i la història que es va tornar a repetir: mateix marcador que en el duel contra el Barcelona B i mateixes reaccions, amb un passadís final del públic als jugadors en la seva retirada als vestidors. Apunteu bé la data: ens veiem el 25 de març a la gran final!!!

La fitxa tècnica

EUROPA: Rafa Leva, Dot, Alberto, Cano, Pastells (Alegre, 82'), Putxi, Ignacio (Camacho, 66'), Javi Lara (Josa, 82'), Poves (Javi Sánchez, 56'), Padilla (Guzman, 66') i Nils (Torrentbó, 82').

SABADELL: Ivan, Cristian, Carlos (Estellés, 61'), Juanto, Lucas Porcar, Íñigo Eguaras, Sotan (Víctor, 66'), Riau, Marcos, Yeray i Pol Roigé.

ÀRBITRE: Juan Manuel Martín Varas (Barcelona) assistit per David López Jiménez i Xavier Codina Casanovas, del mateix col·legi.

TARGETES: Groga a Cristian (Sabadell).

GOLS: 1-0 (Ignacio, 25'); 2-0 (Javi Lara, 38'); 3-0 (Poves, 40').

INCIDÈNCIES: Semifinal a partit únic de la Copa Catalunya 2014/2015 disputada a baixa temperatura i sota molta sensació de fred. L'encontre amenaçava neu però al final no va nevar ni ploure. Segon precedent a la història de la Copa Catalunya entre tots dos conjunts (el primer també una semifinal -triangular amb presència de l'Espanyol- el 1997). L'Europa es classifica per tercera vegada per a la final d'aquesta competició (va guanyar les altres dues, 1997 i 1998). És la primera vegada que l'Europa derrota el Sabadell exercint de local en partit oficial. Dins el quadre europeista van prendre part dos jugadors de l'Europa B: Guillem Josa i Carles Torrentbó. Per a Torrentbó significava el debut oficial amb el Primer Equip. Van restar a la banqueta sense jugar Sergio (per l'Europa) i De Navas, Hidalgo, Aníbal, Aleix i Cesc (pel Sabadell).