Europa cinc delícies!

13 Febrer 2019 Àngel Garreta
Alfons Serra condueix la pilota al segon temps de l'amistós Alfons Serra condueix la pilota al segon temps de l'amistós Àngel Garreta

L'Europa ha signat un marcador boig en el seu compromís internacional contra el Qingdao Huanghai (5-4) juga al CAR de Sant Cugat.

Amistós · 13/02/19 · 17 hores · CAR de Sant Cugat

5 - 4 QINGDAO HUANGHAI

Aprofitant una setmana sense partit de lliga per efectes del calendari en un campionat imparell de 21 equips, l'Europa ha realitzat aquesta tarda un rodatge abans de descans fins tornar als entrenaments el dilluns de la propera setmana. El rival, el Qingdao Huanghai entrenat pel català Jordi Vinyals i on figura també dins l'staff l'exjugador europeista i internacional andorrà Jordi Escura. El matx ha resultat el cinquè compromís internacional de la història contra un conjunt asiàtic i el primer contra un equip de la Xina.

Ha sortit molt fort i decidit el Qingdao i als vuit minuts s'ha avançat al marcador en una centrada des de la dreta de l'atac que Wang Dong, rematant de primeres, ha enviat amb determinació al fons de la xarxa. Durant el primer tram de la primera meitat la pilota ha estat dominada pels xinesos, amb l'Europa a la contra però caient constantment en fora de joc.

No ha estat fins al minut 22 que l'Europa ha provat sort de cara a porteria amb intenció en un xut de Xavi Camps que el porter Zhao Shi ha enviat a córner allargant la mà. A tocar de la mitja hora, opció d'empat en una centrada d'Elo al segon pal que, quan semblava que Torrentbó la remataria a plaer, un defensa ha salvat sobre la línia en el darrer instant.

L'Europa ha seguit arribant amb perill i finalment s'ha cobrat el premi de l'empat en una jugada per emmarcar d'Alberto, deixant la seva marca defensiva per fer una gran passada a l'exterior des del mig del camp, incorporant-se a l'atac i rematant ell mateix de cap una centrada. El porter Zhao Shi ha arribat a tocar el cuir amb la mà però no ha pogut evitar la diana escapulada. Al minut 37, un clar penal favorable al Qingdao l'ha transformat el català Joan Verdú en l'1-2, marcador final del primer temps.

A la represa el conjunt de la Xina ha tornat a marcar d'hora, en aquesta ocasió als cinc minuts amb diana de Liu Long. Era l'1-3. En aquest moment precís el partit s'ha tornat boig i ha començat a caure un festival de gols a banda i banda. En només deu minuts, tres dianes. Dos minuts més tard del gol dels asiàtics, Soto ha fet el 2-3 a passada de Torrentbó. Al minut 54 un xutàs d'Elo ha posat el 3-3 al marcador, però un nou penal pel Qingdao, transformat per Cleo, ha deixat l'intercanvi de cops en 3-4.

Tal com estava evolucionant el partit tothom sabia que aquest duel, que ja sumava set gols en global, no tenia el marcador tancat. A un quart d'hora pel final de l'encontre l'Europa ha tornat a empatar per tercera vegada: Torrentbó ha centrat i, en l'intent de refús, el xinès Lin Janwei s'ha fet el 4-4 en pròpia porta. Torrentbó s'ha convertit de nou en protagonista a nou minuts pel final quan s'ha internat per velocitat a l'àrea i, tot sol i pensant com xutar, ha acabat superant el porter suplent Ewen per sota les cames.

El 5-4 ha resultat el marcador definitiu, marcador que podria haver estat més ampli si arriba a sumar-se un gol anul·lat a Alfons Serra per fora de joc al minut 87. El xiulet final del matx ha certificat la victòria europeista en un nou amistós internacional de la seva centenària i llarga història.

EUROPA: Joan Compte, Xavi Liébanas, Alberto, Cano, Josa, Uri, Gabi, Xavi Camps, Torrentbó, Elo i Soto... També han jugat a la segona part: German, Prats, Martínez, Oumar, Guillen i Alfons Serra. Ha restat a la banqueta Marc Priego.

QINGDAO HUANGHAI: Zhao Shi, Shi Hanchen, Yaki Yen, Liu Jiashen, Bali, Yang Yu, Joan Verdú, Wang Dong, Gao Xiang, Wang Fei i Cleo... També han jugat a la segona part: Ewen, Shi Zhe, Lin Janwei, Zhang Zhen, Li Peng, Yao Jhangshan, Wang Wei, Lu, Yu Yang, Xiao Peng i Liu Long.

ÀRBITRE: Bernat Mas López, assistit per Daniel Ligero Garcia i Cristian Ramos Murcia.

TARGETES: Groga a Bali (Qingdao Huanghai).

GOLS: 0-1 (Wang Dong, 8'); 1-1 (Alberto, 35'); 1-2 (Joan Verdú -p-, 37'); 1-3 (Liu Long, 50'); 2-3 (Soto, 52'); 3-3 (Elo, 54'); 3-4 (Cleo -p-, 60'); 4-4 (Lin Janwei -pp-, 76'); 5-4 (Torrentbó, 81').

Amistós aprofitant que l'Europa no juga el següent diumenge per descans d'una lliga d'equips imparells.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Aitor, Castell, Varona i Èric.

Partit disputat amb sol al primer temps i clima fred en acabar.

Cinquè compromís internacional contra un equip asiàtic. Les 9 dianes registrades al partit sumen la victòria internacional de l'Europa amb més gols globals de la història.