Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

CURIOSITATS DELS CARNETS DE SOCI DELS ANYS DAURATS

Altres temps, altres estils i manera de fer


Veure un carnet de soci fet de cartró i amb els partits de lliga en que el soci ha assistit marcats amb un forat pot semblar, a dia d'avui, una antiguitat de fa segles. Res més lluny de la realitat, donat que a principis d'aquest segle el club encara els tramitava. Els de fa 85 anys, però, tenen història, sobretot a la part posterior i la "literatura de l'època".

A la imatge inferior podem observar un carnet de soci de l'any 1924, propietat de Jaume Fontà, que en aquella època tenia un envejable número: el 5.118. Evenjable no per ser un número baix (que és el que dóna antiguitat i prestigi al soci) sinó pel fet que el club mostrava haver superat els cin milers d'abonats en una època daurada del seu futbol.

L'aspecte gràfic del carnet va d'acord amb l'època, així com el text de la part de darrere, que ara ens resulta força curiós. El carnet no tenia un pagament anual, sinó mensual, i el soci havia de prendre's la molèstia de passar cada mes pel club per renovar l'abonament. El club ho demanava amb certa gràcia dient "petita molèstia pel soci i ventatjós control per a les oficines". També causa sorpresa el limitat horari que el soci disposava per anar a renovar l'abonament. Eren altres temps.
 

Xavi
Aspecte frontal i dorsal d'un carnet de soci de l'any 1924

 

acidH TEB FederacioAcell