Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

L'EUROPA VA "ENVIAR" A SEGONA A L'ATLÉTICO DE MADRID FA 80 ANYS

Salvació escapulada a Primera l'any 1930

 
El proper dia 30 de març farà 80 anys que l'Europa va "enviar" l'Atlético a Segona Divisió per primera vegada a la història del club matalasser. A la darrera jornada de la Primera Divisió, tots dos es van jugar la vida. L'Europa va guanyar al Real Unión i l'Atlético va caure amb l'Arenas de Guetxo. Va ser la penúltima temporada del conjunt escapulat a la màxima categoria del futbol estatal.

Arribava la darrera jornada del campionat de lliga de la temporada 1929/1930, el segon de la història de la lliga espanyola. L'Europa, que s'havia salvat amb comoditat la temporada anterior, va arribar a la darrera jornada obligat a guanyar al Real Unión i esperant una ensopegada de l'Atlético de Madrid davant l'Arenas. Els madrilenys van caure 2-1 i l'Europa, en un dels partits més èpics de la seva història, va capgirar un 3-1 a camp del Real Unión de Irún per acabar guanyant 3-4 amb doblet de gols de Bestit II i Ciordia.

La gesta gracienca va ser portada del periòdic "El Mundo Deportivo" del matí següent. El titular deia el següent: "El Europa, triunfando en Gal después de un match competidísimo, cedió definitivamente la cola al Athletic madrileño, batido en Ibaiondo". Gal era el nom de l'estadi del Real Unión.
 

Primera
Portada de El Mundo Deportivo del 31 de març de 1930

 

acidH TEB FederacioAcell