Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

EL DIA QUE MESSI VA DEBUTAR A TERCERA CONTRA L'EUROPA

Primer partit amb adults del millor del món

 
Tot amant del futbol, sigui de l'equip que sigui, sap que Lionel Messi és el millor jugador del món en l'actualitat. El que gairebé ningú sap, o poca gent recorda, és que Messi va debutar en categoria sènior contra l'Europa en un partit de Tercera Divisió disputat al 2003 al recinte del Miniestadi. Va ser el primer partit amb adults de "la pulga" i tot i la seva curta edat llavors (16 anys) ja va despertar un dissabte de novembre contra els escapulats l'interès de bona part de la premsa. Aquell partit de Tercera va tenir més cobriment mediàtic del que és normal. Messi ho va acabar justificant sobre la gespa.

El desaparegut Barcelona C jugava el 29 de novembre de 2003 contra l'Europa. Donades les baixes, Pep Boada, tècnic dels blaugrana, va cridar dos jugadors del juvenil per reforçar l'equip: Alfi i Messi. El partit va acabar amb victòria per 2-1 del Barça, amb dos gols d'Alfi pels locals, un de Dolz pels graciencs i un partit estelar de Messi, que es va desfer com va voler de tots els jugadors de l'Europa. Aquell dia, un baixet jugador de només 16 anys va demanar pas entre els grans. Va acabar la mateixa temporada 2003/2004 saltant al Barcelona B a Segona B i... la resta ja és història coneguda.

Els noms dels protagonistes d'aquell partit per totes dues formacions -inclosos canvis- van ser els següents. Barcelona C: Montero, Marín, Javi, Mesalles, Martos, Carroza, Xavi Seco (Javito, 83'), Aitor (Andreu, 75'), Alfi (Besada, 93'), Messi i Felipe. Per l'Europa: Pelegero, Ruiz, Aleix, Juli, Sergio Garrido (Óscar Macías, 56'), Diego Pérez, Ivi (Dolz, 69'), Pau, Romario, David Ros (Dani Calvo, 80') i Marc Pérez.
 

Primera
Imatge del partit de lliga del 29 de novembre de 2003 entre el Barça C i l'Europa
al Miniestadi. Messi controla la pilota pressionat pel capità David Ros i per Sergio Garrido

 

Foto: Pedro Castroverde (Sport)

 

acidH TEB FederacioAcell