Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

JUGANT A L'ESTADI SOBRE NEVAT... I AMB PILOTA BLANCA!

El 1983 es va viure un partit blanc a Gràcia

 Durant la primera quinzena de febrer del 1983, Barcelona va viure una forta nevada, similar a la que fa uns mesos va tenir lloc. En aquella època, a l'Europa li va enganxar amb un partit a disputar a l'estadi, contra el Vilafranca. El partit es va jugar amb restes de neu sobre la gespa i amb una pilota... blanca!.

Era el 13 de febrer de 1983 i l'Europa rebia al vell estadi de Sardenya al Vilafranca, equip situat llavors a la part mitja-baixa de la lliga al grup V de Tercera Divisió. El conjunt escapulat, dirigit a la banqueta per Jordi Solsona, va saltar a la gespa (llavors natural) del terreny de joc disposat a superar al seu rival sobre una superfície a parts verda i a parts blanca i amb una pilota del mateix color que la neu.

No li va anar gens malament a l'Europa aquest estrany partit, donat que va guanyar per 4-1 amb gols de Caraltó (que en va fer tres, un d'ells de penal) i Querol. En les darreres tres dècades, diversos són els anys en que els europeistes han pogut veure blanques imatges del seu recinte de joc, donat que les nevades, ni que sigui de forma molt esporàdica, han fet més acte de presència a l'àrea barcelonina del que era climàtica i històricament normal.

 

Primera
Equip de l'Europa que va guanyar 4-1 al Vilafranca. D'esquerra a dreta i de dalt a baix:
Fausto, Juanito, Ventura, Nieto, Ureña, Querol, Capella, Caraltó, Manolo, Bermejo i Codina.

acidH TEB FederacioAcell