Agenda

Resultats

Preu Entrades

Acreditacions

JOAN MATAS I HANS GAMPER, LA HISTÒRIA DE DOS PRESIDENTS

Dins la secció de fotos històriques, rescatem una de molt significativa, sobretot en el context de l'època. Joan Matas, president de l'Europa, i Hans Gamper, president del Barcelona, tenien una relació cordial... fins que l'Europa li va guanyar un Campionat de Catalunya al Barça el 1923 a Girona.

Matas, un dels presidents més venerats de la història del club escapulat, considerat el més mític de tots, impulsor del gran Europa dels anys 20 i salvador de l'entitat en diverses ocasions, tenia un "secret" ben guardat: també era soci del FC Barcelona. Al 1923, l'Europa va guanyar-li la lliga de Catalunya al FC Barcelona en un partit disputat a Girona. Aquell títol permetia al conjunt gracienc disputar la Copa del Rei (del monarca Alfons XIII) cosa que, a la vegada, deixava fora a l'entitat blaugrana d'aquesta competició.

Gamper va agafar tal 'cabreig' que en assebentar-se que Matas figurava entre la llista de socis del Barcelona, va procedir a expulsar-lo immediatament com a associat barcelonista. Des de llavors va ser impossible tornar a repetir una foto com la que figura sota aquest text. Matas, a la part esquerra i completament de negre, al costat de Hans Gamper, lluint el seu caraterístic bigoti.

Matas i Gamper

Foto: arxiu documental ceeuropa.cat
(C) Copyright 2001-2008

acidH TEB FederacioAcell