Quin orgull d'equip!

25 Agost 2017 Àngel Garreta
L'Europa ha signat un enorme partit dins les seves possibilitats L'Europa ha signat un enorme partit dins les seves possibilitats Àngel Garreta

El Femení de l'Europa ha disputat la seva millor semifinal de la història de la Copa Catalunya, caient 'només' per 5-0 contra un Barcelona de Champions.

Semifinal Copa Catalunya 2017 · 25/08/17 · 20 hores · Municipal La Bòbila (Gavà)

BARCELONA
5
- 0

Pot semblar estrany elogiar un partit que acaba amb derrota pròpia per 5-0 i treure'n pit, però aquest 5-0 no és un 5-0 normal. L'Europa, de Segona Divisió i amb pocs dies de rodatge, ha plantat cara a un FC Barcelona amb més fons físic i que té una plantilla pensada per lluitar per la Champions femenina. En anteriors precedents, amb un Barcelona no tant punter a la Primera Divisió, l'Europa havia caigut per 9-1 i 7-0. Aquest vespre, a Gavà, l'equip escapulat ha estat a punt de fer el 2-1 arrencada la segona meitat i ha aguantat un 2-0 durant 77 minuts del matx... Un mèrit de nassos!.

Ha començat l'encontre amb una ocasió de l'Europa. Kaky s'ha internat per la dreta de l'atac a l'àrea i el seu xut l'ha acabat aturant sense problemes la portera Andrea. El primer gol blaugrana ha arribat als 7 minuts, amb una centrada des de l'esquerra  de l'atac cap al segon pal on Olga, rematant amb la cama en ple vol, ha enviat la pilota al fons de la xarxa tot i tocar-la la portera Ari amb els punys. De fet, Ari ha resultat una de les grans protagonistes escapulades durant el matx amb les seves aturades, com un vol espectacular a la creueta per evitar una diana d'Andressa Alves al minut 22 o una gran resposta a la mitja volta de Bàrbara al minut 31. L'equip escapulat, però, no ha pogut evitar el 2-0 poc després. Alves ha rebut en diagonal i a l'espai, internant-se a l'àrea i superant Ari de xut creuat.

A la represa, la principal incògnita era descobrir com aguantaria la diferència de físic (per les altures de pretemporada i preparació dels dos equips). L'Europa, lluny de perdre forces, ha iniciat la segona part amb molta empenta. Tanta, que fins i tot Sònia, rebent una genial centrada al segon pal, ha rematat al travesser i podria haver posat el 2-1 al marcador. A partir d'aquí, nou recital d'Ari i nova demostració de força, caràcter i resistència d'un Europa que no ha encaixat el tercer fins al minut 77, quedant-se Pina a l'àrea, tota sola, i definint sense problemes.

El Barcelona ha arrodonit el marcador del partit imprimint més força als darrers minuts davant un Europa buidat i entregat tàctica i físicament en un vespre de total heroïcitat. De nou Pina, al minut 83, ha fet el 4-0. Les blaugranes han tancat el seu compte particular a un minut pel final del matx, recuperant el cuir en un intent de sortida de pilota de l'Europa on Mariona ha arribat cara a cara amb Ari, ha regatejat la portera gracienca i ha fet el definitiu gol. La final de la Copa Catalunya serà, com sempre des de l'existència de la versió femenina, un Barcelona-Espanyol. A l'Espanyol li ha costat sang, suor i llàgrimes desfer-se del Seagull, a qui ha guanyat 1-0 transformant el gol al minut 89 i evitant 'in extremis' la tanda de penals. L'Europa marxa a casa amb el premi moral d'haver deixat una excel·lent imatge.

BARCELONA: Andrea, Gemma Gili, Torrejón, Ruth, Leila, Torroda, Bàrbara, Patri, Olga, Alexia i Andressa Alves... Han completat la convocatòria: Ràfols, Melanie, Unzué, Bussaglia, Aitana, Pina i Mariona.

EUROPA: Ari, Zaira, Kaky, Pili Porta, Sònia, Andrea Porta, Anna Sitjà, Marta, Ana Alcocer, Clara i Nany... Han completat la convocatòria: Núria, Laia, Eybis, Júlia i Anabel.

ÀRBITRE: Paula Lindez Ciurana (Vallès Occidental) assistida per Cristina Mateo Rodríguez (Maresme) i Meritxell Guàrdia Ferrer (Maresme). Ha realitzat les funcions de quarta àrbitre Coral Couso Cuadrado (Barcelona).

TARGETES: Groges a Torrejón i Bussaglia (Barcelona) i a Anabel (Europa).

GOLS: 1-0 (Olga, 7'); 2-0 (Andressa Alves, 32'); 3-0 (Pina, 77'); 4-0 (Pina, 83'); 5-0 (Mariona, 89').

Copa Catalunya 2017 | Semifinal.

Partit disputat ja sense el calurós sol d'agost i una temperatura relativament agradable.

Quarta semifinal de la història de la secció femenina de l'Europa. Tercera vegada en què el rival és el FC Barcelona. Encontre disputat sobre la gespa natural de La Bòbila de Gavà.