Suant la cansalada

29 Maig 2022 Xavi de la Ossa
Anabel enmig d'una disputa amb dues rivals Anabel enmig d'una disputa amb dues rivals Xavi de la Ossa

L'Europa aconsegueix passar la primera eliminatòria en un partit molt disputat al camp del Pallejà (1-2) amb minuts finals de patiment.

Copa Catalunya · Primera Ronda · 29/05/22 · 20 h. · Mpal. Pallejà

PALLEJÀ 1 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni

L'estrena a la Copa Catalunya no ha estat ni molt menys plaent. El fet que el Pallejà fos equip de Preferent i que les escapulades arribessin com a campiones de la Primera Nacional podia portar a extreure conclusions precipitades, però un cop sobre la gespa les forces han estat molt igualades i les gracienques han hagut de remuntar i patir per passar a la segona ronda de la competició.

Primera Part

Domini total europeista al Baix Llobregat en els primers compassos del matx, amb el control de la pilota i també de les ocasions. Accions de perill que han anat arribant de manera constant, però en cap moment han estat materialitzades, en part per la bona acció de Laia i en part per la falta d'encert de cara a porteria de les escapulades.

Passat el quart d'hora ha saltat la sorpresa quan una pilota a l'espai en profunditat ha acabat amb Salo davant Núria i el primer del partit pel Pallejà. Gerra d'aigua freda en l'estat anímic, però no en el guió de partit, doncs l'Europa ha mantingut el mateix nivell de pressió que havia exercit des de l'inici d'encontre.

Les europeistes ho han provat de totes les maneres, però l'única realitat ha estat que al descans el marcador marcava l'1-0 favorable a les vermelles i negres.

A la sortida del descans Fati ha gaudit d'una ocasió molt clara quan ha picat la pilota per sobre Laia, però el seu intent ha marxat desviat. Intensitat màxima de les gracienques a la represa mantenint la sensació de perill constant sobre la porteria rival. De nou, però, les oportunitats generades no han acabat endins.

Un travesser de Moyano i un cop de cap de Farreras a les mans de Laia han estat els precedents més clars abans que la mateixa Moyano hagi vist porteria en aprofitar un rebot a tir d'Anabel per empatar el matx. Dues accions del Pallejà enmig i segon escapulat amb Chami aprofitant un mal refús de punys de Maria Roldan per marcar l'1-2.

Ha tocat patir perquè el Pallejà ha arriscat al màxim per intentar portar el partit als penals. No obstant això, i amb ensurt final en una falta local que ha semblat que ha entrat, l'Europa estarà aquest dilluns (18:00 hores) en el sorteig de la segona ronda de la Copa Catalunya.

PALLEJÀ: Laia (María Roldán, 81'), Saubi, Salo, Marta Fernández, Nerea, Vilar, Mire, Virgi (Canut, 65'), Boni, Donaire (Jas, 65') i Soriano.

EUROPA: Núria, Moyano (Sara, 68'), Chami, Andrea Porta (Coral, 68'), Peque (Farreras, 45'), Fati, Rio (Pili Porta, 45'), Míriam, Bové, Codi (Anabel, 45') i Carla (Júlia, 55').

ÀRBITRE: Ivan Ramos Muñoz (Baix Llobregat), assistit per Nerea López Díaz y Sofia Cabezas Pérez (del mateix col·legi).

TARGETES: Groga a Saubi (Pallejà).

GOLS: 1-0 (Salo, 19'); 1-1 (Moyano, 64'); 1-2 (Chami, 87').

Primera ronda de la Copa Catalunya 2021/2022.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Mimi i Sepha (compromisos personals) i Esther i Abad (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Cos / Pel Pallejà han restat a la banqueta: Malak i Terron.

Partit disputat amb sol i bona temperatura.

Estrena de l'Europa aquesta temporada a la Copa Catalunya, competició que no s'ha disputat en les últimes dues darreres edicions per la pandèmia. Les gracienques s'han enfrontat al Pallejà per cinquè cop en les últimes sis edicions del torneig.