Congelades a Albacete

09 Març 2024 Xavi de la Ossa
Pixu, una de les millors de l'Europa avui a Albacete Pixu, una de les millors de l'Europa avui a Albacete Xavi de la Ossa

Cop dur en la visita de l'Europa a l'Albacete amb una derrota clara (3-1) que hagués canviat amb més encert gracienc en les ocasions generades.

Lliga · Jornada 20 · 09/03/24 · 19 hores · CD Andrés Iniesta

ALBACETE

3 - 1 EUROPA

L'encert, o més ben dit la falta d'aquest, ha condemnat l'Europa a terres manxegues. Les gracienques, a excepció dels inicis de les parts, han trobat la manera de competir i generar perill a l'Albacete, però sense afinar la punteria per materialitzar les ocasions creades. Tot i que l'equip ha tingut opcions per puntuar, finalment els tres punts s'han quedat a la Ciudad Deportiva Andrés Iniesta. Demà partit clau entre Cacereño i Espanyol abans de la final contra les extremenyes al Nou Sardenya.

Primera Part

Ha arrencat endollat l'Albacete, que ha posat un ritme de circulació molt alt, amb moltes combinacions a un toc, i ha mossegat en la pressió davant un Europa que no ha arrencat amb bones sensacions. El conjunt europeista ha aguantat l'embranzida local en uns primers minuts de patiment on Riu ha avançat les seves al minut 9 aprofitant una centrada des de l'esquerra per enviar-la endins.

Encara han hagut de passar uns minuts posteriors a haver encaixat per veure un Europa més reconeixible sobre el terreny de joc. Les escapulades han anat de menys a més fins a entrar de ple en l'encontre per començar a fer mal al seu rival fent sortir la pilota a les bandes per intentar connectar amb les puntes en atac (Ibra i Pixu). Aquesta passa endavant ha generat més ocasions d'avantatge a camp rival i això s'ha traduït en ocasions, concretament en dues molt clares per part de Bové, que ha enviat un tir a pocs metres de porteria per sobre del travesser, i d'Ibra, qui ha recuperat dins l'àrea visitant, però ha vist com el seu xut el tapava molt atenta una defensa.

Qui perdona ho acaba pagant. Quan millor estava l'Europa dins del partit ha arribat el segon després d'una errada en sortida de pilota que ha acabat amb Celia Gómez enviant-la amb rosca i rasa al segon pal lluny del radar d'Alba, que tot i estirar-se no ha pogut arribar per evitar el 2-0 que ha marxat al descans.

L'Europa ha entrat fred de nou al partit a la represa, tot i que ha tardat menys que en la primera part a equilibrar el partit, aquesta vegada amb una doble ocasió de Bové i Ranna que ha acabat refusant la línia defensiva manxega. A partir de les ocasions ha arribat la calma i com si s'haguessin intercanviat els papers una oportunitat de l'Albacete (al travesser) ha tornat a generar un canvi de dinàmica que ha portat l'equip local a generar de nou. L'Europa no ha tingut més remei que aguantar els bons minuts fins a poder tenir alguna opció de fer mal.

Dit i fet, pilota a l'espai d'Ibra cap a Pixu al minut 64 per a la cursa de la lleidatana, qui ha definit amb qualitat amb l'exterior del peu per posar-la lluny de Laura (la portera) i la defensa que venia per darrere i fer creure que la remuntada era possible. Amb l'alegria al cos i sense temps per gestionar el 2-1 les gracienques s'han quedat glaçades perquè un minut més tard, en una acció on l'Europa reclamava una mà prèvia abans que Albeta hagués de fer falta, Leire l'ha enviat de molt lluny endins.

Intentar-ho i tornar-ho a provar. Aquesta ha estat la mentalitat escapulada per intentar capgirar un marcador advers, condicionat també per un arbitratge permissiu amb les locals i que ha acabat amb dues targetes grogues i una vermella directa pel cos tècnic. Ni això ha aturat l'Europa que l'ha tingut amb una gran centrada d'Aina al primer toc cap a la rematada de Bové que ha marxat fora. El partit s'ha tornat boig i això ha beneficiat les gracienques, que han mort ofegades en el fred manxec marxant a la Vila de Gràcia amb zero punts després de fer mèrits per sumar. Setmana vinent, final per la permanència davant un Cacereño que en cas de guanyar contra l'Espanyol demà arribaria al Nou Sardenya amb sis punts de distància.

ALBACETE: Laura, Padilla, Celia, Leire, Marta (Bea Prades, 81'), Celia Gómez (Ramos, 69'), Teruel, Ortega (Zafra, 89'), Nata, Amparito i Riu (Mireya, 69').

EUROPA: Alba, Beta, Chami (Aina, 46'), Queralt (Fati, 46'), Bové, Ibra, Albeta (Manau, 69'), Ranna, Sarita, Clara (Mascaró, 69') i Pixu.

ÀRBITRA: Núria Sánchez García (Múrcia), assistida per Noelia Badia González (València) i Mireya López Reche (Múrcia).

TARGETES: Grogues a Albeta, Ranna, Nany Haces -cos tècnic-, Lucía Martínez -cos tècnic- i Aina (Europa). Vermella directa a Míriam Zamora -cos tècnic- (Europa).

GOLS: 1-0 (Riu, 9'); 2-0 (Celia Gómez, 40'); 2-1 (Pixu, 64'); 3-1 (Leire, 65').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Ramos, Pili Porta i Magda (lesió) i Carla i Natalia (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Mar, Sílvia, Mascaró, Aina, Fati, Manau i la portera Janet. / Per l'Albacete han restat a la banqueta: Herrero, Zafra i la portera Hoyas.

Partit disputat amb molt de fred i una estona de lleugera pluja.

Degut a un problema logístic amb els pantalons de la segona equipació, l'Europa ha jugat a Albacete amb uns pantalons de color grana cedits pel club local.