Contundent bufetada

25 Novembre 2023 Xavi de la Ossa
Albeta en acció defensiva durant el partit Albeta en acció defensiva durant el partit Xavi de la Ossa

Tercera derrota consecutiva al Nou Sardenya en un contundent 0-3 davant un Alavés que no ha necessitat gaire per fer molt de mal.

Lliga · Jornada 10 · 24/11/23 · 17:30 hores · Nou Sardenya · 470 espectadors

0 - 3 ALAVÉS

Semblava que sí, però no. L'Alavés es presentava a inici de temporada com a candidat a retornar a Lliga F, de la qual va descendir la temporada passada, tot i que el seu rendiment no havia estat òptim en l'arrencada. Venint d'un empat i una victòria era l'ocasió ideal per aconseguir sumar la segona seguida i treure's d'una vegada per totes les males sensacions. No obstant això, un fluix partit de l'Europa ha permès a les visitants una victòria clara i contundent amb poc esforç per aconseguir-la. Les gracienques tornen a marxar amb les butxaques buides del Nou Sardenya per tercer partit consecutiu.

Primera Part

Com de bé senta trobar aigua enmig del desert. Quin miratge d'inici de partit d'un Europa que semblava decidit a capgirar d'una vegada per totes la dinàmica. Bon inici europeista amb pilota i amb bones ocasions com la centrada de Fati des de l'esquerra que ha refusat la defensa visitant quan Pili Porta es disposava a rematar de cap. L'Alavés ha trobat tres dianes que l'han fet entrar al partit i endur-se els tres punts.

Judith, que ha entrat als vuit minuts per lesió de Rebecca, s'ha coronat com a vilana al Nou Sardenya anotant el primer abans del quart d'hora quan ha rebut sola a la frontal i ha enganyat amb el cos a Alba fent creure que enviaria el seu xut al primer pal i canviant-la de direcció en última instància. Prèvia salvada de Bové pràcticament sobre la línia i d'un xut que ha anat fora Judith ha trobat el 0-2 en una decisió dubtosa per part de l'àrbitre que ha provocat el gol en contra.

Vuit minuts ha tardat només a arribar el tercer en una pilota dins l'àrea per Carid, qui l'ha enganxat al pal llarg previ toc amb la fusta. Els tres gols de diferència no s'han mogut tot i els esforços graciencs.

Quatre canvis al descans havien de servir per sacsejar l'equip, però la realitat és que no ha estat possible. L'Alavés ha continuat tenint el protagonisme en atac i només Alba ha estat capaç d'aturar els atacs més prometedors. L'Europa ho ha intentat i ha treballat de valent per trobar ocasions, però no ha arribat a porteria d'una tranquil·la Sofía sota pals.

En l'últim tram de partit Albeta l'ha tingut de cap, però el cuir ha marxat desviat. Els tres minuts d'afegit tampoc han servit per veure el gol de l'honor. L'equip escapulat suma la tercera derrota seguida a casa i el mateix temps sense marcar un gol.

Ara toca setmana de descans per afrontar el duel directe davant el Cacereño a domicili.

EUROPA: Alba, Mar, Queralt (Sílvia, 46'), Pili Porta, Mascaró (Clara, 46'), Bové (Aina, 46'), Albeta, Fati, Sarita (Magda, 73'), Ramos i Pixu (Manau, 46').

ALAVÉS: Sofía, Tresfield, Pichi, Rebecca (Judith, 8'), Alba (Elene, 83'), Carid (Olga, 83'), Almudena, Moreno (Santana, 64'), Carrillo (Da Eira, 83'), Carla Morera i Sheila.

ÀRBITRA: Sara Fernández Ceferino (Astúries), assistida per Eva Pérez Fernández (Múrcia) i Rebeca Cosgaya Novoa (Astúries).

TARGETES: Grogues a Mascaró (Europa) i a Pichi (Alavés).

GOLS: 0-1 (Judith, 14'); 0-2 (Judith, 31'); 0-3 (Carid, 38').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Carla, Júlia i Chami (lesió) i Ibra (en dinàmica d’entrenament post lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Núria i la portera Janet. / Per l'Alavés han restat a la banqueta: Alcorta i la portera Jana.

Partit disputat amb temperatura fresca.

Abans de la disputa del partit Ibra i Carla, futbolistes del Primer Equip, han llegit el Manifest de l'Esport per a l'eliminació de la violència envers les dones. També s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exdirectiu Juan Manuel Escudero. El Primer Equip ha sortit de la mà de l'Infantil A femení a la gespa del Nou Sardenya.