Cop quasi definitiu

17 Març 2024 Xavi de la Ossa
Bové envoltada de jugadores del Cacereño durant el partit Bové envoltada de jugadores del Cacereño durant el partit Xavi de la Ossa

L'Europa es complica les opcions de permanència caient per la mínima al Nou Sardenya davant un Cacereño que venia com a rival directe (1-2).

Lliga · Jornada 21 · 17/03/24 · 12 hores · Nou Sardenya · 1.000 espectadors

1 - 2 CACEREÑO

Avui era el dia. Era el moment per aconseguir sumar tres punts per sortir del descens amb el Nou Sardenya de les grans cites bolcat amb el seu equip. Donar un cop sobre la taula que fes creure que era possible tot i les dificultats patides al llarg d'aquesta campanya. Semblava que sí després d'una bona primera meitat de superioritat gracienca. Però avui tampoc ha estat el dia i a la segona part, tot i el golàs de falta de Mascaró que ha mantingut l'espurna durant quatre minuts, les extremenyes guanyen i posen distància (6 punts) amb 15 unitats per disputar-se.

Primera Part

L'Europa ha sortit bé a l'escenari amb el domini de la pilota i un Cacereño arreplegat esperant la seva sortida ràpida a la contra. Després d'una ocasió de tanteig per cada equip ha començat el perill real amb aturada de Tatiana sobre Pixu en una acció invalidada per fora de joc. Aquesta oportunitat europeista ha despertat el Nou Sardenya que ha empentat el seu equip durant els 90 minuts. En aquestes, Ibra s'ha animat amb un xut llunyà que ha marxat per sobre el travesser.

Les verdes han posat picant al domini local amb un travesser de Rana que s'ha trobat amb la ràpida resposta escapulada en forma de diana de Pixu que no ha pujat al marcador també per fora de joc. La lleidatana ha gaudit d'una tercera ocasió per portar l'avantatge al descans, però el travesser ha fet acte de presència. Pili Porta ha tancat el primer acte amb una centrada que s'ha enverinat i que ha obligat a l'estirada de Tatiana.

El tòpic marca que quan falles acabes perdonant i traslladat a la realitat, que la bona primera meitat de l'Europa s'hagi quedat sense fruits ha passat factura a la represa.

El Cacereño ha aprofitat la vida i ha equilibrat el partit a la represa. Tot quedava en això fins que un mal refús defensiu europeista ha acabat amb penal transformat per Kara des dels onze metres. El fred d'Albacete ha tornat per trencar el caliu d'un Estadi que no ha cessat en l'animació per portar les seves a viure una d'aquelles mítiques remuntades èpiques. Des de la banqueta, Natalia ha debutat amb la samarreta escapulada deixant detalls de qualitat en les seves primeres intervencions amb pilota.

Dues aturades salvadores de Janet han estat al precedent a l'explosió que ha suposat empatar el partit en un autèntic golàs de Mascaró en una falta frontal. Amb poc menys que un quart d'hora per poder capgirar el resultat i amb un Sardenya encès semblava que sí, que aquesta vegada havia de tornar l'èpica, però res més lluny de la realitat aquesta temporada. Entre Janet i el travesser han salvat de nou l'Europa, però en la següent acció a pilota aturada Lucía ha posat el cap per fer l'1-2 definitiu.

Les gracienques, tocades de mort, no han tornat a gaudir d'una ocasió clara. Ni els set minuts d'afegit han donat aire a un equip que ho té molt complicat per sortir de la permanència. Amb cinc partits per disputar-se, l'Europa és a sis punts (amb l'average perdut) de sortir del descens. Hi creurem fins al final i fins que les matemàtiques diguin el contrari perquè aquest escut així ho demanda, però res més allunyat de la dura realitat.

EUROPA: Janet, Beta (Mascaró, 73'), Chami (Albeta, 61'), Pili Porta (Queralt, 61'), Bové, Ibra, Ranna, Sarita, Ramos, Clara (Natalia, 61') i Pixu.

CACEREÑO: Tatiana, Leivis, Mireia (Hannah, 90'), Lucía, Midori, Sara Rubio (María Jesús, 74'), Manoly, Rana (Nora, 46'), Sonya (Nerea, 90'), Kara i María (Carmen, 70').

ÀRBITRA: Josefa Sánchez Gómez (Cantàbria), assistida per Alexandra Collazo Lora (Canàries) i Rebeca Cosgaya Novoa (Astúries).

TARGETES: Grogues a Ramos (Europa) i a Lucía (Cacereño).

GOLS: 0-1 (Kara -p-, 53'); 1-1 (Mascaró, 78'); 1-2 (Lucía, 82').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Magda (lesió) i Carla, Manau, Fati i Mar (decisió tècnica).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Sílvia, Aina i la portera Alba. / Pel Cacereño han restat a la banqueta: Larissa i la portera Delia.

Partit disputat amb temperatura càlida.

L'Europa ha sortit al terreny de joc acompanyat de l'Aleví A i B i de l'Europa-ACIDH femení. Debut de Natalia en partit oficial amb la samarreta escapulada.