Cop sobre la taula!

19 Març 2023 Xavi de la Ossa
Mascaró celebra el seu primer gol (i el de la victòria avui) amb l'Europa Mascaró celebra el seu primer gol (i el de la victòria avui) amb l'Europa Xavi de la Ossa

Una de les victòries més importants de la temporada ha arribat en un partidàs de l'Europa al camp del Racing (1-2).

Lliga · Jornada 22 · 19/03/23 · 12:00 h. · Campo Santa Ana

RACING 1 - 2 EUROPA

bannercroniquesfemeni2223

"Al camp del Parquesol es podia perdre la lliga i guanyar al camp del Racing te la pot donar". Amb aquestes paraules arrencava Joan Bacardit la prèvia del desplaçament a Santander. Amb la cremor que va provocar el 0-3 encaixat al Nou Sardenya, les gracienques afrontaven un dels partits més importants de la temporada davant les càntabres, un dels millors equips de la segona volta amb una ratxa de set partits sense perdre (dos empats i cinc victòries). Partidàs amb majúscules de les europeistes que no només han marxat amb tres punts vitals, sinó que en cap moment han donat opció a les seves rivals.

Primera Part

Important era dominar l'escenari des del primer moment i així ho ha fet l'Europa, obrint el partit als sis minuts amb una centrada de Fati des de l'esquerra que ha anat a parar als peus de Sara, qui l'ha posat al cap de Clara per fer el primer. Partit intens per part dels dos conjunts amb les escapulades ben posicionades sobre la gespa i una bona pressió a la sortida d'un Racing que ha hagut de progressar per bandes i en llarg provocant constants pèrdues.

L'equip tenia fam de victòria i més tenint en compte que els tres punts eren més bons encara donat l'empat entre el segon i tercer classificat la jornada de dissabte. Sense pressió i mossegant en la pèrdua l'Europa ha dominat el matx en tot moment. Poc abans de la mitja hora l'àrbitre ha assenyalat penal a favor del Racing per mans de Pili Porta dins l'àrea. Carla no ha fallat i ha superat Janet per posar l'empat al marcador.

Dos minuts de rellotge de nerviosisme i imprecisions escapulades han donat pas de nou a la versió dominadora d'un Europa que no ha trobat porteria amb la claredat que hagués desitjat. A l'últim minut de la primera meitat Janet ha tornat a sortir a escena (tros de temporada la seva) estirant-se per aturar a mà canviada un tir de Carla teledirigit a l'escaire. Aturada, picada amb el travesser i fora de joc de la davantera que ha caçat el rebot. L'empat ha fet gust de glòria tot i el context de domini.

Tan clau ha estat l'aturada de Janet com marcar ràpidament a la represa. Al minut 54 Mascaró ha ingressat al terreny de joc i dos minuts més tard ha aprofitat una centrada de Clara a l'àrea per caçar-la mig de costat per fer-la entrar pel pal llarg de Sara i posar l'1-2. Estrena golejadora de luxe per la nova davantera europeista. A partir d'aquí, partit dominat clarament per l'Europa, que ha defensat una victòria clau, però no ha patit més enllà del que és normal a l'hora de guardar els punts.

Les gracienques, de fet, han continuat atacant sobre la porteria de Sara amb una pressió molt alta i igualant l'estructura del Racing. Mascaró ha estat molt activa i una pressió seva ha estat a punt d'acabar en gol. També una jugada individual de Sara per banda dreta que ha aturat la 'guardapals' racinguista. Chami s'ha sumat a la festa atacant amb un cop de cap que ha marxat per poc i així han anat passant els minuts amb relativa tranquil·litat.

El petit ensurt ha arribat en una de les últimes accions de partit, quan el Racing s'ha trobat amb un córner a favor. No obstant això, l'ocasió ha acabat en pilota desviada i amb el xiulet final l'Europa és més líder del Grup Nord de Segona Federació amb quatre punts sobre el Real Madrid B (segon) i cinc respecte de l'Atlético de Madrid B (tercer). Queda un món i no hi ha res fet, però avui s'ha donat un cop sobre la taula!

RACING: Sarita, Naara, Carla, Marina, Ali Ruiz, Ransanz, Irene Campo (Mariajo, 78'), Sandra, Martí (Requena, 69'), Andrea (Júlia, 59') i Carla Gómez (Valeriano, 78').

EUROPA: Janet, Júlia, Chami, Queralt (Andrea Porta, 69'), Pili Porta, Bové, Farreras (Mascaró, 54'), Sara, Fati, Clara i Carla (Ramos, 69').

ÀRBITRE: Pablo Ibáñez, assistit per Álvaro Pascual i Mario Castro.

TARGETES: Grogues a Chami (Europa).

GOLS: 0-1 (Clara, 6'); 1-1 (Carla Gómez -p-, 28'); 1-2 (Mascaró, 56').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Peque, Núria i Manau (lesió).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Moyano, Abad, Angi i la portera Alba / Pel Racing han restat a la banqueta: Tibabín i la portera Mutri.

Partit disputat amb temperatura fresca i estones de sol i núvol.

L'Europa suma la seva cinquena victòria seguida i es fa fort a la primera posició. Mascaró s'estrena com a golejadora en partit oficial amb l'escapulada. L'Europa ha confirmat la permanència a la Segona RFEF amb vuit jornades per disputar-se.