Creure-hi fins vèncer!

04 Setembre 2016 Redacció
Important primer triomf de la temporada Important primer triomf de la temporada Josep Maria Clemente

El Femení A s'ha estrenat al campionat de lliga amb una treballada victòria a les Balears contra el Son Sardina i sobre el xiulet final (1-2).

Lliga · Jornada 1 · 04/09/16 · 12:30 hores

SON SARDINA
1 - 2 EUROPA

La Segona Divisió estatal no ha pogut començar millor pel Femení A escapulat. Sempre és important, a nivell de confiança i òbviament de resultats, iniciar la lliga amb una victòria i les noies d’Àlvaro del Blanco han tornat de les Illes Balears amb un valuós triomf davant un Son Sardina que promet estar a la part noble de la taula.

El Municipal de Son Sardina és un dels camps complicats de la categoria per les seves reduïdes dimensions, aspecte que no ajuda en res el joc del Femení A. Tot i ser conscient d’aquesta circumstància, el conjunt gracienc no ha estat del tot còmode en els primers compassos del partit davant l’ímpetu del conjunt local. Molt joc a la zona ample del terreny de joc i poca presència d’ambdós equips a les àrees, més enllà de xuts llunyans que no suposaven gaire perill. El partit, molt travat, no era gaire vistós per l’espectador però en el minut 28, la davantera local Ray s’ha trobat amb un rebot dins l’àrea després d’un llançament de falta i ha inaugurat l’electrònic. Aquest fet ha sacsejat l’Europa, que amb el pas dels minuts s’ha anat assentant sobre la gespa.

També a pilota aturada, en aquest cas en un córner, ha arribat l’empat escapulat gràcies a una gran rematada de cap de Pili en el minut 36. Abans del descans, però, Sònia ha gaudit d’una ocasió d’or per a capgirar el marcador després d’una gran jugada col·lectiva però el seu xut ha marxat desviat. El guió del segon període ha estat calcat. El Son Sardina s’ha trobat amb dues faltes a la frontal de l’àrea en els primers instants però Mònica, amb una destacable actuació, ha refusat el perill. La més clara per a l’Europa l’ha tingut Sònia als seixanta-vuit minuts. La davantera, sola davant la portera, ha volgut picar la pilota per sobre amb molta intenció però la definició no ha estat bona. Els minuts corrien i la calor, i el poc ritme de competició, anaven passant factura a les jugadores de tots dos equips i els entrenadors han anat introduint canvis.

En aquest sentit, la jugada li ha sortit perfecte al Femení A ja que dos dels recanvis, Sitjà i Anabel, han estat protagonistes en el gol del triomf. En el minut 89, Sitjà ha fet un gran esforç llançant-se al terra per evitar que la pilota marxés per la línea de banda i la seva passada l’ha aprofitat Anabel que, amb la seva velocitat, ha guanyat l’esquena de tota la defensa mallorquina i ha assistit a Sònia, que aquest cop no ha fallat. La perseverança de l’Europa, que ha competit en tot moment, ha tingut recompensa i el conjunt gracienc ha sumat els primers tres punts de la lliga davant un rival que no ha posat les coses gens fàcils.

SON SARDINA: Andrea, Maria del Mar (Zaida, 85’), Ray, Maria Victòria, Marin, Claudia, Tania, Marina (Catalina, 76’), Esmeralda (Alejandra, 66’), Margalida i Raquel (Maria, 59’).

EUROPA: Mònica, Zaira (Sitjà, 69’), Pou, Kaky, Eybis, Pili (Laia Castilla, 69’), Carla, Andrea, Núria (Anabel, 57’), Sònia i Clara (Granados, 75’).

ÀRBITRE: José Roman Escribano Jiménez assistit per Alejandro Pozuelo i Lluís Pico.

TARGETES: Grogues a Sònia i Laia Castilla (Europa).

GOLS: 1-0 (Ray, 28'); 1-1 (Pili, 36'); 1-2 (Sònia, 89').

Campionat de lliga de Segona Divisió, grup II.

Primer partit de la temporada i primera victòria.