Déjà-vu!

19 Febrer 2023 Xavi de la Ossa
Pili Porta torna a marcar el gol dels tres punts per a l'Europa Pili Porta torna a marcar el gol dels tres punts per a l'Europa Xavi de la Ossa

L'Europa torna a guanyar gràcies al gol de Pili Porta després de treballar de valent davant l'Espanyol B a casa (2-1).

Lliga · Jornada 19 · 19/02/23 · 12:00 h. · Nou Sardenya

EUROPA 2 - 1 ESPANYOL B

bannercroniquesfemeni2223

Els dies els fan especials les circumstàncies i avui al Nou Sardenya n'hi havia moltes. 50è partit oficial de Joan Bacardit a la banqueta escapulada i possibilitat de sumar la segona victòria seguida després de fer-ho a Zaragoza la setmana passada i també de guanyar el quart partit de lliga consecutiu davant l'Espanyol B. A més a més, el matx s'ha disputat en matinal de diumenge, amb bona temperatura i amb bona entrada d'afició. No ha estat un partit vistós a la primera meitat, però sí a la segona, on han arribat els tres gols, l'Europa s'ha entonat i ha tornat a segellar els tres punts als instants finals gràcies a la diana de cap de Pili Porta, assistida per una magnífica centrada de Queralt.

Primera Part

Veníem avisats del bon nivell tàctic d'Óscar Cobacho a la banqueta i així ha estat des del primer minut. L'Espanyol s'ha trobat amb un context de partit còmode on ha pogut aplicar el seu pla mentre que l'Europa ha dominat amb pilota, però sense gaudir d'espais suficients per generar el perill necessari per obrir el marcador. Tot i això, les arribades han estat majoritàriament escapulades amb un tir tou de Manau i un mà a mà de Clara amb Neus que ha acabat refusant la portera perica.

Joan Bacardit ha anat corregint l'esquema a mesura que han passat els minuts per buscar noves maneres de generar perill. Ha estat una primera meitat de partida d'escacs on l'Europa ha anat creixent amb una pressió alta cada vegada més intensa que ha incomodat les visitants. Tot i això, no hi ha hagut gaires ocasions a les àrees fins poc abans de marxar cap a vestidors.

Primer ha estat Carmona amb un tir tou a les mans de Janet i ha acabat Nora amb una de molt perillosa davant porteria que ha acabat marxant molt desviada.

Inici boig de segona part amb gol de l'Espanyol res més començar la segona meitat gràcies a un tir frontal de Carmona que ha entrat per l'escaire. Tir potent de Sara que ha sortit massa centrat i ha acabat refusant Neus, aturada salvadora de Janet davant Nora estirant el peu sota la línia i empat gracienc gràcies a un cop de cap de Clara a centrada de Moyano des de la frontal que ha superat la portera perica amb una paràbola perfecta.

Després de la tempesta ha arribat la calma i els dos tècnics han mogut les banquetes per portar nous estímuls a l'equip. Per part europeista ha estat destacat el debut de Neus, jugadora del Juvenil A que ja va disputar minuts la temporada passada, a la Segona Federació aquest any. L'Europa ha tornat a recuperar protagonisme i, ara sí, s'ha mostrat superior a un Espanyol que ha continuat posant les coses molt complicades en l'aspecte tàctic.

Un xut de Sara al pal i un cop de cap de Chami a les mans de Neus han donat pas a una centrada de Queralt en una falta des de la frontal que ha anat teledirigida al cap de Pili Porta qui, entrant des del darrere, l'ha creuat a la perfecció per clavar el 2-1, fer saltar al Nou Sardenya i consolidar l'Europa a la part alta de la taula. Novament Piligol!

EUROPA: Janet, Moyano (Queralt, 51'), Júlia, Chami, Pili Porta, Bové, Andrea Porta (Neus, 62'), Sara, Clara, Manau (Abad, 73') i Carla.

ESPANYOL B: Neus, Serrat, Laia Jordán, Aina, Nora (Paula, 86'), Carmona, Niara, Lucia, Laura Lobo (Xesca, 79'), Aina (Carlita, 79') i Aitana (Merino, 65').

ÀRBITRE: Florencia Andrea Muñoz di Giovambattista, assistida per Carla Recasens Cabayol i Carla García Alarcón.

TARGETES: Grogues a Júlia (Europa) i a Laia Jordán (Espanyol B).

GOLS: 0-1 (Carmona, 47'); 1-1 (Clara, 50'); 2-1 (Pili Porta, 85').

Segona RFEF, Grup Nord.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Peque i Núria (lesió) i Fati (convocatòria amb la selecció).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Farreras, Ramos, Angi i la portera Alba / Per l'Espanyol B han restat a la banqueta: la portera Andrea Crespo.

Partit disputat amb sol i temperatura càlida pel mes de febrer.

Segona victòria seguida per l'Europa. Neus, del Juvenil A, ha debutat amb les europeistes a Segona RFEF aquesta temporada. Partit número 50 de Joan Bacardit a la banqueta de l'Europa. Quart partit seguit de lliga guanyant davant l'Espanyol B.