Desfeta a Múrcia

21 Octubre 2023 Xavi de la Ossa
Pixu ha hagut de deixar el terreny de joc als 23 minuts Pixu ha hagut de deixar el terreny de joc als 23 minuts Xavi de la Ossa

L'Europa encaixa al camp de l'Alhama la derrota més dura en lliga en els darrers quatre anys en una mala segona part (5-0).

Lliga · Jornada 6 · 21/10/23 · 12 hores · Estadi José Kubala · 150 espectadors

ALHAMA

5 - 0 EUROPA

Una segona meitat dolenta i quatre gols en contra en menys de vint minuts condemnen l'Europa a perdre per tercera setmana seguida en la seva primera visita històrica a Múrcia. Després de 50 minuts de bon nivell competitiu davant un dels candidats a l'ascens a la Liga F, l'equip marxa amb un contundent resultat a la setmana de descans prèvia a l'encontre a la CE Dani Jarque contra l'Espanyol.

Primera Part

Tres ocasions de l'Alhama i una d'elles amb bona intervenció de Janet han arrencat un partit dur a terres murcianes per a les gracienques. El mal inici i superioritat atacant ha donat pas a un bon Europa a partir d'una ocasió de Clara, que en comptes d'avançar en conducció ha buscat sorprendre Laura amb un xut llunyà que la portera local ha desviat amb una bona estirada. L'equip blau ha volgut calmar el joc amb el domini de pilota, però a poc a poc la dinàmica s'ha decantat cap a les escapulades, que han executat a la perfecció la pressió sobre sortida rival.

L'equip s'ha hagut de sobreposar al canvi de Pixu, que ha estat caçada a l'alçada del turmell, havent d'abandonar el partit sense que l'àrbitra hagi assenyalat res en l'acció. Poca acció amb perill hi ha hagut a les àrees fins al tram final de la primera part, quan l'Alhama ha reactivat el perill sobre la porteria de Janet.

Després d'un parell d'avisos, les murcianes s'han avançat al marcador amb una pilota llarga cap a Belén (a la dreta), qui se l'ha tirat llarga per a la centrada i arribada de Pinel per fer pujar l'1-0. La resposta europeista ha estat immediata, amb una combinació entre Mascaró i Clara que ha acabat en córner i un xut de la segona que ha refusat Laura amb una bona estirada.

L'Alhama s'ha apoderat finalment de la pilota per acabar dominant el partit davant un Europa que s'ha desfet a la segona part. Les dues ocasions escapulades, de Bové i Mascaró, han quedat en res quan Gigi ha fet el segon aprofitant una centrada frontal a la qual Janet no ha arribat. El tercer no ha tardat gaire més a arribar i ha estat en una pèrdua de pilota al mig del camp que ha propiciat que Miriam hagi assistit a una Paula que no ha fallat davant porteria.

L'Europa estava fora del matx i dos minuts després l'Alhama s'ha encarregat de refrendar les sensacions superant Miriam a Janet amb un mà a mà definit al segon pal. Les gracienques han intentat refer-se amb alguna arribada puntual a porteria i amb una activa Ibra movent la pilota en atac, però el cinquè de les murcianes pocs minuts abans del final (obra de Miriam aprofitant una assistència de Paula) ha deixat l'equip tocat.

Magda ha gaudit de dues oportunitats en el temps d'afegit, però cap de les dues han agafat porteria, sonant així el xiulet final i confirmant una derrota molt contundent al José Kubala.

ALHAMA: Laura, Olivia, Lena, Judith (Núñez, 62'), Paula, Estefa (Sara, 72'), Pinel (Miriam, 62'), Astrid, Belén (Gigi, 62'), Alba (Blasco, 72') i Cindy.

EUROPA: Janet, Mar, Pili Porta, Bové, Albeta, Aina (Paula López, 77'), Fati (Ibra, 67'), Sarita (Magda, 67'), Ramos, Clara (Manau, 67') i Pixu (Mascaró, 26').

ÀRBITRA: María Ángeles Fernández Morillo (Extremadura), assistida per Rocío López Campos (Andalusia) i Gema Carrasco Gómez (Extremadura).

TARGETES: Groga a Belén (Alhama).

GOLS: 1-0 (Pinel, 41'); 2-0 (Gigi, 65'); 3-0 (Paula, 69'); 4-0 (Miriam, 71'); 5-0 (Miriam, 83').

Primera RFEF.

Per l'Europa han quedat fora de convocatòria: Carla, Júlia i Sílvia (lesió) i Chami (motius personals).

Han completat la convocatòria de l'Europa sense jugar: Queralt  i la portera Alba. / Per l'Alhama han restat a la banqueta: Sandra i la portera Claudia.

Partit disputat amb sol i temperatura càlida.

Primer partit històric entre Alhama i Europa. Les gracienques no encaixaven cinc gols en lliga des del 18 d'abril de 2021 en l'empat a cinc contra l'Igualada (Primera Nacional). La derrota davant l'Alhama és la més contundent en lliga des del 0-7 contra l'Espanyol B el 15/09/19 també a Primera Nacional.